Ribe Vikingecenter

Lustrupvej 4, 6760 Ribe, Denemarken

Altijd al willen weten hoe een echt Vikingdorp eruit heeft gezien? Dan mag je het Ribe Vikingecenter zeker niet missen! Het openluchtmuseum is een van de meest populaire bezienswaardigheden in West-Jutland.

Doen in het Ribe Vikingecenter

Het Ribe Vikingecenter is een topattractie voor het hele gezin. Terwijl je je ogen uitkijkt in het prachtig nagebouwde dorp uit de 8ste eeuw, kun je gezellig buurten bij de bewoners. De smid, de houtwerker, de marktkoopman, de valkenier: allemaal geven ze je graag een kijkje op hun werkplek. Zelfs de Vikingkrijgers vinden het gezellig als je een rondje meetraint.

Ontmoet de Vikingen van Ribe

Het Ribe Vikingecenter ligt net buiten Ribe, de oudste stad van Denemarken. Daarmee kun je een bezoek aan het openluchtmuseum perfect combineren met een wandeling door de eeuwenoude straten van dit gezellige stadje. Wil je nog meer weten over de Vikingen? Bezoek dan ook Museum Ribes Vikingen, een overzichtelijk historisch museum in het centrum van de stad.

Vakantie nabij Ribe

Ribe ligt zo’n 5 kilometer van de Deense Westkust. Daarmee kun je een bezoek aan het museum perfect combineren met een strandvakantie op populaire locaties als Arrild of het eiland Rømø. Liever nog dichterbij Ribe verblijven? Het gemoedelijke vakantiepark Ribe Byferie ligt op loopafstand van het centrum van de stad. Ook vakantiepark Skærkbæk Ferieby is een populaire keuze voor een vakantie nabij Museum Ribes Vikingen. Het gezinsvriendelijke vakantiepark ligt zo’n 22 kilometer van de stad.

Openingstijden Ribe Vikingecenter

Het Ribe Vikingecenter is over het algemeen geopend van mei tot en met oktober. De openingstijden kunnen variëren, dus check vooraf altijd even de website. Aan het begin van het seizoen – meestal tijdens onze meivakantie – houdt het Ribe Vikingecenter een internationale Vikingmarkt. Het is de allergrootste Vikingmarkt van Europa, dus pak ‘m mee als je de kans hebt!

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous