Truust - vakantiegebied bij Silkeborg in Denemarken

8882 Truust, Denemarken

Truust is een klein dorp ten noorden van Silkeborg, Midden-Jutland. Het ligt in het hart van het populaire Deense Merengebied en is een mooie uitvalsbasis om deze groene regio te ontdekken. Ook als je wilt vissen in Denemarken, is Truust een goede keuze.

Vissen in Truust

In Truust vind je prachtige plekken om te vissen midden in de natuur. In het nabijgelegen meer de Tange Sø kun je het hele jaar door vissen. Met ook de goede visstekken van de rivier de Gudenå binnen handbereik, is Truust een populaire bestemming onder sportvissers.

Doen in Truust

Hoewel Truust een supermarkt en een traditioneel restaurant heeft, heeft het nabijgelegen stadje Fårvang iets meer faciliteiten. Vanaf hier kun je bovendien een prachtige fietstocht maken naar Silkeborg. De route loopt onder andere dwars door het natuurgebied Gjern Bakker. Het vlakke pad langs de oude spoorlijn maakt deze route een welkome afwisseling met het anders zo heuvelachtige Merengebied.

Onderweg kun je een tussenstop maken in Gjern. Je kunt hier (tegen betaling) gebruik maken van het overdekte zwembad, de kunstskibaan en de golfbaan van het lokale vakantiepark.

Andere leuke uitstapjes vanaf Truust zijn onder andere het Aquarium in Silkeborg, de Himmelbjerget, het energiemuseum bij Tange Sø. Ook Aarhus, de derde stad van Denemarken, ligt op prima afstand voor een dagtrip.

Vakantie in Truust

Op Dansk.nl vind je een ruim aanbod van vakantiehuizen in Truust. De meeste van deze huisjes liggen in Pramdragerparken en het Teglgardsparken, twee vakantiegebieden aan de rivier de Gudenå. Wat de locatie van je vakantiehuis ook wordt, Truust is een heerlijke uitvalsbasis om het Deense merengebied te ontdekken.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous