Truust - vakantiegebied bij Silkeborg in Denemarken

8882 Truust, Denemarken

Truust is een klein dorp ten noorden van Silkeborg, Midden-Jutland. Het ligt in het hart van het populaire Deense Merengebied en is een mooie uitvalsbasis om deze groene regio te ontdekken. Ook als je wilt vissen in Denemarken, is Truust een goede keuze.

Vissen in Truust

In Truust vind je prachtige plekken om te vissen midden in de natuur. In het nabijgelegen meer de Tange Sø kun je het hele jaar door vissen. Met ook de goede visstekken van de rivier de Gudenå binnen handbereik, is Truust een populaire bestemming onder sportvissers.

Doen in Truust

Hoewel Truust een supermarkt en een traditioneel restaurant heeft, heeft het nabijgelegen stadje Fårvang iets meer faciliteiten. Vanaf hier kun je bovendien een prachtige fietstocht maken naar Silkeborg. De route loopt onder andere dwars door het natuurgebied Gjern Bakker. Het vlakke pad langs de oude spoorlijn maakt deze route een welkome afwisseling met het anders zo heuvelachtige Merengebied.

Onderweg kun je een tussenstop maken in Gjern. Je kunt hier (tegen betaling) gebruik maken van het overdekte zwembad, de kunstskibaan en de golfbaan van het lokale vakantiepark.

Andere leuke uitstapjes vanaf Truust zijn onder andere het Aquarium in Silkeborg, de Himmelbjerget, het energiemuseum bij Tange Sø. Ook Aarhus, de derde stad van Denemarken, ligt op prima afstand voor een dagtrip.

Vakantie in Truust

Op Dansk.nl vind je een ruim aanbod van vakantiehuizen in Truust. De meeste van deze huisjes liggen in Pramdragerparken en het Teglgardsparken, twee vakantiegebieden aan de rivier de Gudenå. Wat de locatie van je vakantiehuis ook wordt, Truust is een heerlijke uitvalsbasis om het Deense merengebied te ontdekken.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo