De Oost-Deense eilanden voor cultuurliefhebbers

De Oost-Deense eilanden voor cultuurliefhebbers

Verken de lokale ateliers en Middeleeuwse schatten

Bekijk de aanbieding voor een vakantie op de Oost-Deense eilanden

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

De cultuurschatten van de Oost-Deense eilanden

Terwijl het in Kopenhagen barst van de musea en historische gebouwen, leer je de Denen pas echt goed kennen in hun ‘achtertuin’: de Oost-Deense eilanden. Landbouw, scheepsbouw, verdedigingswerken: ontdek de schat aan culturele bezienswaardigheden op de Oost-Deense eilanden.

Bekijk de aanbieding voor een bezoek aan de Oost-Deense eilanden

(Tekst gaat hieronder verder)

De cultuurschatten van de Oost-Deense eilanden in het kort

Cultuurliefhebbers opgelet!

 • Beleef de Middeleeuwen in het Middelaldercentret en het Danmark’s Borgcenter
 • Ontdek de mysterieuze oorlogsbunker bij Stevns Fort
 • Laat je verrassen door lokale kunst en musea van wereldformaat
 • Ideale regio voor een autovakantie: gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland
Tot 20% korting op top attracties in de regio

Oost-Deense eilanden AANBIEDING

 • Boek een verblijf + Scandlines overtocht:
 • Tot 20% korting op top attracties

Profiteer nu van de aanbieding

Reis door de tijd op de Oost-Deense eilanden

Een tijdreis maken in Denemarken? Pak de auto – en een flinke lading smørrebrød – en volg de Margrietroute door het weidse landschap van de Oost-Deense eilanden. Wat je zoal kunt verwachten onderweg? Historische havensteden, 18de eeuwse kastelen, mysterieuze oorlogsbunkers en nog veel meer.

Door de relatief korte afstanden en de goede brugverbindingen, kun je in één vakantie héél veel zien van de Oost-Deense eilanden. Tegelijkertijd is de regio gemakkelijk te bereiken vanaf Nederland. Vanaf de haven van het Duitse Puttgarden (zo’n 5,5 uur rijden vanaf Utrecht) gaat er een regelmatige veerdienst naar de eilanden. Een uitgebreid ontbijt met uitzicht op zee later sta je al op Deense bodem.

Doen op de Oost-Deense eilanden

Een must-see op de Oost-Deense eilanden voor cultuurliefhebbers is het Gavnø Slot. Dit 18de eeuwse kasteel ligt op Zuid-Sjælland en is regelmatig de locatie van interessante exposities. Ook het Cold War Museum bij Stevns Klint is een populaire bezienswaardigheid. Zodra je deze oorlogsbunker binnenstapt, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Van de control room tot de slaapzalen: alles is er nog precies zoals het er tijdens de Koude Oorlog uitzag.

Oost-Deense eilanden en de Middeleeuwen

De Oost-Deense eilanden zijn de perfecte locatie om alles te leren over de Middeleeuwen. In het openluchtmuseum Middelaldercentret is een Middeleeuws dorp nauwkeurig nagebouwd. Ook de Middeleeuwse burcht en het bijbehorende Borgcenter in Vordingborg zijn een leerzame plek. Vooral bij de interactieve tentoonstelling komt de geschiedenis werkelijk tot leven.

Sluit je reis door de Deense Middeleeuwen af in het havenstadje Nysted op Lolland-Falster. Dit is ongetwijfeld een van de best bewaarde Middeleeuwse steden op de Oost-Deense eilanden.

Kunst op de Oost-Deense eilanden

Ook voor kunstliefhebbers is er van alles te beleven op de Oost-Deense eilanden. Het Louisiana Museum of Modern Art ten noorden van Kopenhagen is een toplocatie voor iedereen die houdt van moderne kunst. Ook het Fuglsang Kunstmuseum op Lolland-Falster heeft een indrukwekkende kunstcollectie uit binnen- en buitenland.

Lees ook:

tip van onze Denemarken Specialisten

De beste locatie op de Oost-Deense eilanden voor cultuurliefhebbers? Struin langs lokale galleries en boetieks op Møn en ontdek hoe de locals zich laten inspireren door eeuwenoude natuurschatten en het weidse landschap.

Alberta

Alberta

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Gespecialiseerd
  sinds 1985
 • Ruim 25.000
  accommodaties
 • score
  klanttevredenheid
 • -100+

Boek nu je vakantie op de Oost-Deense eilanden

Een regio vol geschiedenis, kunst en cultuur

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

Algemeen

Foto's op deze pagina zijn gebruikt met toestemming van en zijn eigendom van, gemaakt door of gemaakt in opdracht van: Sydkystdanmark, VisitDenmark, VisitLolland-Falster of (partners van) Dansk.nl. Dansk.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden met betrekking tot het aangeleverde beeldmateriaal (foto's, video's, teksten) van partners.

Foto's Camp Adventure: Camp Adventure / EFFEKT Arkitekter. Foto's Knuthenborg Safaripark: Knuthenborg Safaripark, Foto Knudshoved Odde: Per Rasmussen, Foto Lystrup Gods: Tage Klee.

If you find pictures on our website that are yours and legally protected by copywrite law, please let us know and we will delete the images immediately.

Zoeken