H.C. Andersen Hus - museum over de Deense sprookjesschrijver

Bangs Boder 29, 5000 Odense, Denemarken

In het H.C. Andersenhus kun je kennis maken met de wereldberoemde burger van Odense: de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Het museum vertelt het verhaal van deze arme schoenmakerszoon die uitgroeide tot de allergrootste sprookjesschrijver van de 20ste eeuw.

Het maakt het H.C. Andersenhus een must see voor alle sprookjesliefhebbers. Je kunt er bladeren door Andersen’s boeken en luisteren naar een paar van zijn meest beroemde verhalen. En uiteraard is dit dé locatie in Odense om een paar mooie sprookjesboeken in te slaan!

Vakantie nabij het H.C. Andersenhus

Het H.C. Andersenhus ligt in Odense, de hoofdstad van het eiland Funen. Dit eiland staat bekend als ‘de tuin van Denemarken’ en is een van de meest groene en meest weidse vakantiegebieden van Zuid-Denemarken. Populaire kustplaatsen als Kerteminde en Bogense zijn een prima uitvalsbasis om Odense te ontdekken. Want er is nog veel meer te zien in deze historische stad! De kleurrijke binnenstad, de Odense Zoo, het Jernbanemuseum (spoorwegmuseum), het openluchtmuseum Den Fynske Landsby: aan topattracties geen gebrek in Odense!

Openingstijden H.C. Andersenhus

Het H.C. Andersenhus is niet het hele jaar geopend. Kijk daarom op de website voor meer informatie en de actuele openingstijden.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous