Den Fynske Landsby - openluchtmuseum over een Fuuns dorp in Denemarken

Sejerskovvej 20, 5260 Odense, Denemarken

Den Fynske Landsby betekent letterlijk ‘het Fuunse dorp’ en is een unieke plek om het 19de eeuwse Deense plattelandsleven te ervaren. De vakwerkhuizen en bloementuinen, de dorpsvijver en de akkers: alles is met zorg nagebouwd in dit openluchtmuseum.

Doen in Den Fynske Landsby

Den Fynske Landsby is een leuke attractie voor jong en oud. Het dorp geeft een prachtig kijkje terug in de tijd en je kunt er gezellig kletsen met de 19de eeuwse handarbeiders, huisvrouwen en bierbrouwers die in het dorp ‘wonen’. Ze wonen er trouwens niet alleen: ook hun paarden, varkens, koeien en schapen zijn van de partij. In het Bornenes Landsby (‘het dorp van de kinderen’) kunnen kinderen zich verkleden als 19de eeuwse boer, klimmen in de natuurspeelplaats en een lesje volgen in de oude plattelandsschool.

Vakantie nabij Den Fynske Landsby

Den Fynske Landsby ligt aan de rand van Odense, de hoofdstad van Funen. Deze kleurrijke stad heeft, naast het openluchtmuseum, nog veel meer kindvriendelijke attracties te bieden. Odense Zoo, het H.C. Andersenhus en het Danmarks Jernbanemuseum (spoorwegmuseum) staan stuk voor stuk garant voor leuke uitstapjes. Tegelijkertijd zit je in Odense nooit ver van de zee. Populaire vakantiebestemmingen aan de kust zijn onder andere Kerteminde, Faaborg en Bogense. Het maakt Funen tot een toplocatie voor een gezinsvakantie in Zuid-Denemarken.

Openingstijden Den Fynske Landsby

Wil je Den Fynske Landsby bezoeken, kijk dan even op de website voor openingstijden en activiteiten. Den Fynske Landsby is namelijk niet het hele jaar door bewoond.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous