Fjord & Bælt - beleef de onderwaterwereld rondom Funen in Denemarken

Margrethes Plads 1, 5300 Kerteminde, Denemarken

In het Fjord&Bælt belevingscentrum in Kerteminde beleef je de Deense onderwaterwereld van heel dichtbij. Bekijk Sif de bruinvis en Tulle de zeehond vanuit de 40 meter lange onderwatertunnel. Of ga op ontdekkingstocht langs de bijzondere exposities over de planten en dieren langs de Deense kust.

Ook voor een wedstrijdje krabjes vangen of het voeden van de bruinvissen ben je bij Fjord&Bælt aan het juiste adres. In de zomermaanden organiseert het belevingscentrum bovendien snorkel- en boottochten vanaf de kust van Funen.

Vakantie in de buurt van Fjord&Bælt

Het Fjord&Bælt belevingscentrum ligt in de vissersplaats Kerteminde, een populaire vakantiebestemming op Funen. Je zit hier zo’n 20 kilometer van de kleurrijke stad Odense en zo’n 45 kilometer van het Egeskov Slot. Ook populaire Funse plaatsen als Bogense en Faaborg zijn goed te bereiken vanaf Kerteminde. Via de brug zit je bovendien zo in Jutland of op Sjælland, waar nog veel meer zandstranden en attracties als het Koldinghus (Oost-Jutland) op je liggen te wachten. Kortom, de regio rondom Fjord&Bælt veelzijdige locatie voor een strandvakantie in Zuid-Denemarken!

Openingstijden Fjord&Bælt

De openingstjjden van het Fjord&Bælt belevingscentrum zijn afhankelijk van de Deense schoolvakanties. Check daarom vooraf de website voor actuele informatie over de openingstijden en de geplande activiteiten.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous