Frederikshavn - visserhaven in het noorden van Denemarken

9900 Frederikshavn, Denemarken

Frederikshavn is een havenstad in de noordelijke punt van Oost-Jutland. De stad is beroemd om haar palmbomen en haar haven. Frederikshavn is de meest populaire locatie in Denemarken om de veerboot richting Noorwegen en Zweden te pakken.

Bezoek aan Frederikshavn

Veel vakantiegangers bezoeken Frederikshavn als onderdeel van een rondreis door Scandinavië. Vanuit de bedrijvige haven vertrekken dagelijks veerboten naar Noorwegen en Zweden. Tegelijkertijd is er in Frederikshavn van alles te doen. Het strand vol palmbomen is een exotische locatie voor een zomerse dag en het stadje heeft een gemoedelijk centrum met winkels en cafés. Tegelijkertijd ligt de populaire badplaats Skagen in de omgeving (afstand: zo’n 40 kilometer). Ook het strand van Grenen en de de vuurtoren van Rubjerg Knude zijn een bezoek waard.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous