Houstrup - vakantiegebied aan de Deense westkust

6830 Houstrup, Denemarken

Houstrup is een rustig vakantiegebied vlakbij de brede zandstranden van West-Jutland. In het omliggende heidegebied vind je ruim opgezette vakantiehuizen. Het maakt Houstrup tot een populaire uitvalsbasis voor een strandvakantie in Zuid-Denemarken.

Doen in en rondom Houstrup

Het vakantiegebied Houstrup is een ideale omgeving voor een strandvakantie vol rust, ruimte, fietstochten en wandelingen. Fiets richting het strand (afstand: zo’n 2,5 km) en laat je verrassen door de brede zandstranden en torenhoge duinen van de Westkust. Of ga richting het zuiden en ontdek het unieke Nationaal park de Waddenzee of populaire badplaatsen als Henne Strand en Blåvand. Ook het surfersstrand van Hvide Sande ligt op nog geen half uurtje rijden van Houstrup.

Het dichtstbijzijnde stadje nabij Houstrup is Nørre Nebel (afstand: zo’n 4 km). Hier vind je winkels en supermarkten.

Ben je minder goed te been? Gezien de duinen van Houstrup erg hoog zijn, is het best een klim naar het strand. Bij Henne en Nymindegab is de doorgang naar het strand een stuk lager en daarmee beter toegankelijk.

Vakantie in Houstrup

Vanaf het terras van je vakantiehuis in Houstrup kun je heerlijk genieten van de omliggende natuur. De meeste huisjes liggen mooi beschut tussen de bomen en je zit nooit ver van een leuke wandel- of fietsroute. Onze favoriet? Volg de verborgen route naar het nabijgelegen Nymindegab (afstand: zo’n 8 km). Je komt langs de duinen en fietst dwars door de natuur. Volg de Gammelgabvej richting de zee en rijd deze weg uit tot je niet meer verder kan. Sla vervolgens af in noordelijke richting en rijdt verder langs de torenhoge duinpannen. Een aanrader!

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous