Jegum Ferieland - populair vakantiegebied in Zuid-Denemarken

6840 Oksbol, Denemarken

Jegum Ferieland is een ideale plek voor een relaxte vakantie in Zuid-Denemarken. Er liggen veel (voordelige) vakantiehuizen en je zit er op steenworp afstand van het bos èn het strand. Tegelijkertijd kun je vanuit Jegum allerlei leuke uitstapjes maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje LEGOLAND?

Jegum Ferieland in het kort

 • Veel particuliere vakantiehuizen gezellig bij elkaar
 • Dichtbij het bos en de brede zandstranden van West-Jutland
 • Gezamelijke faciliteiten zoals een speelplaats, minigolf en een tennisbaan
 • Henne Strand: zo’n 15 km verderop
 • LEGOLAND: zo’n 70 km verderop
 • Afstand vanaf Nederland: nog geen 750 km vanaf Utrecht

Vakantie in Jegum Ferieland

Doordat Jegum Ferieland niet pal aan het strand ligt, zijn de vakantiehuizen er relatief voordeliger dan elders aan de kust van West-Jutland. Toch zit je ook hier niet ver van het strand. Het strand van Børsmose is zo’n 10 kilometer verderop en ook Henne Strand ligt in de buurt. In Børsmose is het strand zo breed dat je er zelfs met je auto op mag. Een bijzondere ervaring!

Hoewel er in Jegum zelf ook een kleine supermarkt is, liggen Oksbøl (6 km), Varde (15 km) en de havenstad Esbjerg (30 km) gemakkelijk dichtbij. In Esbjerg vind je ook het bijzondere Fiskeri- og Søfartsmuseet, dé plek aan de Westkust om alles te leren over de zeevaart in deze regio. Nog een aanrader: pak vanaf Esbjerg de boot richting Fanø, een van de spectaculaire Waddeneilanden van Denemarken!

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • Ruim 20.000
  accommodaties
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous