Museum Ribes Vikinger - duik in de geschiedenis van Ribe

Odins Plads, 6760 Ribe, Denemarken

In Museum Ribes Vikinger krijg je een bijzondere kijk in de geschiedenis van Ribe. De tentoonstelling richt zich op de periode van 700 tot 1700 en heeft een unieke collectie van vondsten uit de Vikingtijd en de Middeleeuwen. Je kunt er onder andere glasparels en skeletten bekijken. Een levensechte reconstructie van het dorpsleven in Ribe maakt het museum ook erg leuk voor kinderen. Ze kunnen zien, voelen en ruiken hoe de Vikingen ooit leefden en een echte maliënkolder uitproberen.

Ontmoet de Vikingen van Ribe

Museum Ribes Vikinger is een perfect startpunt voor je bezoek aan Ribe, de oudste stad van Denemarken. Combineer je bezoek aan het museum met een terrasje in het oude centrum van de stad en proef de gezellige sfeer in de Middeleeuwse straatjes vol kleurrijke huisjes. Nóg meer te weten komen over de Vikingen van Ribe? In het openluchtmuseum Ribe Vikingecenter kun je echte Vikingen ontmoeten, leren boogschieten, brood bakken en nog veel meer bijzondere dingen doen en zien.

Vakantie nabij Ribe

Ribe ligt zo’n 5 kilometer van de Deense Westkust. Daarmee kun je een bezoek aan het museum perfect combineren met een strandvakantie op populaire locaties in West-Jutland als Arrild of het eiland Rømø. Liever nog dichterbij Ribe verblijven? Het gemoedelijke vakantiepark Ribe Byferie ligt op loopafstand van het centrum van de stad. Ook vakantiepark Skærkbæk Ferieby is een populaire keuze voor een vakantie nabij Museum Ribes Vikingen. Het gezinsvriendelijke vakantiepark ligt zo’n 22 kilometer van de stad.

Openingstijden Museum Ribes Vikinger

Museum Ribes Vikinger is het hele jaar door geopend. De openingstijden kunnen variëren, dus check altijd even de website voordat je op pad gaat.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 25.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous