Sæby - havenplaatsje in het noorden van Denemarken

9300 Saeby, Denemarken

Sæby is een gezellige havenplaats in het rustige Noord-Jutland. Vooral tijdens de zomermaanden is Sæby een populaire vakantiebestemming.

Doen in Sæby

Sæby ligt in een landelijke omgeving van de regio Oost-Jutland. Veel gezinnen kiezen voor een vakantie in Sæby vanwege het kindvriendelijke zandstrand ten noorden van de haven. Het water is hier relatief rustig en het strand ruim en goed onderhouden. De haven zelf is een goed plekje om verse vis of één van die enorme Deense ijsjes te scoren.

Er is van alles te beleven in Sæby. Het oude centrum zit vol kleurrijke huisjes, gezellige winkels en restaurants. Ook de middeleeuwse boerderij Herregeardsmuseet Sæbygård en de 18de eeuwse watermolen zijn een bezoek waard. Miniby Sæby, het ‘madurodam’ van Sæby, geeft bovendien een mooi kijkje terug in de tijd. Een groep vrijwilligers heeft er een indrukwekkende reconstructie gemaakt van Sæby rond 1900.

Vakantie in Sæby

Terwijl je in Sæby volop kunt genieten van de rust en de ruimte van het Deense landschap, liggen er een paar topattracties in de buurt. De haven van Frederikshavn (afstand: zo’n 15 km), de populaire badplaats Skagen (afstand: zo’n 55 km), het gezellige Aalborg (afstand: zo’n 55 km), het ligt allemaal op prima afstand voor een dagtrip. Nog een aanrader tijens een vakantie in Sæby: het gemoedelijke attractiepark Fårup Sommerland (afstand: zo’n 70 km).

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous