Meivakantie in Denemarken

Meivakantie in Denemarken

Een van de meest populaire periodes voor een vakantie in Denemarken

Alle accommodaties in de meivakantie in Denemarken

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Deze meivakantie naar Denemarken?

Voordelig genieten van de natuur, de lentekleuren en het lentezonnetje. Niet voor niets is de meivakantie één van de populairste periodes voor een vakantie in Denemarken!

Bekijk alle accommodaties in de meivakantie in Denemarken

(Tekst gaat hieronder verder)

tip van onze Denemarken Specialisten

Tijdens de meivakantie is het in Denemarken nog laagseizoen. Grote kans op een voordelig vakantiehuis, dus! Tegelijkertijd is Denemarken niet ver weg en daarmee ideaal voor een autovakantie dichtbij huis.

Marlous

Marlous

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo

Meivakantie in Denemarken in het kort

Dé ideale vakantiebestemming in mei

 • Laagseizoen: gunstige prijzen
 • Lekker rustig: geen lange rijen bij attracties
 • Grote kans op een lekker voorjaarszonnetje
 • Lekker dichtbij: vanaf Utrecht slechts 595 km
 • Omringd door lentekleuren

Al het moois van Denemarken voor een goede prijs

De meivakantie is het ideale moment om extra voordelig te genieten van Denemarken. Terwijl het nog laagseizoen is, schijnt de zon (meestal) al volop en zijn de bloemen en topattracties al lang en breed ontwaakt uit hun winterslaap. Het Ribe Vikingecenter luidt het seizoen bovendien groots in met een internationale Vikingmarkt. Ook LEGOLAND en Givskud Zoo zijn geopend tijdens de meivakantie in Denemarken. 

Omdat het laagseizoen is, boek je een vakantiehuis in de meivakantie al vanaf € 199,- per week!

Meivakantie in Denemarken: ‘de Nederlandse Week’

Met zo’n 595 kilometer tot de Deense grens vanaf Utrecht, ligt Denemarken op een ideale afstand voor een korte vakantie. Het is prima te bereiken in één dag en tegelijkertijd een totaal andere wereld. Het maakt de meivakantie tot een van onze meest populaire periodes voor een vakantie in Denemarken. Niet voor niets noemen Denen onze meivakantie zelfs ‘de Nederlandse week’. Oftewel: volop Nederlandse speelkameraadjes op de vakantieparken en een gezellige drukte in de badplaatsen. Zoek je liever de rust op? Geen zorgen! Er zijn talrijke vakantiehuizen met veel privacy in het uitgestrekte landschap.

De beste meivakantie Denemarken aanbiedingen vind je op Dansk.nl!

Op Dansk.nl vind je de beste aanbiedingen voor de meivakantie. Een eenvoudig vakantiehuisje huur je al vanaf € 199,- per week. Ook de vakantiehuizen met een eigen sauna, whirlpool en een privé-zwembad boek je tijdens de meivakantie extra voordelig. Ben je benieuwd hoeveel je vakantiehuis precies zal gaan kosten? Bij elke accommodatiebeschrijving op Dansk.nl staan de prijzen, de administratiekosten en bijkomende kosten zoals gas, water en licht nauwkeurig beschreven.

Liever genieten van de gezelligheid en de faciliteiten van een van de vakantieparken uit ons aanbod? Ook die hebben hun deuren in de meivakantie meestal allang weer geopend. De vakantieparken uit ons assortiment zijn vaak uitgerust met een (binnen-)zwembad, een speeltuin, sportfaciliteiten en een typisch Deense hoppepude (springkussen). 

Openingstijden van de attracties in de meivakantie

Hoewel grote attracties zoals LEGOLAND, Ribe Vikingecenter en Givskud Zoo gewoon open zijn tijdens de meivakantie in Denemarken, is het slim om dit voor kleinere attracties vooraf te checken. Sommige attracties zijn nog slechts beperkt geopend in het laagseizoen.

LEGOLAND Billund in Denemarken is in 2024 geopend van 1 april t/m 3 november 2024 en zeer beperkt geopend in november en december. LEGOLAND is GESLOTEN op: 9-10-11 april, 16-17-18 april, 23-24 april, 14-15 mei, 21-22 mei, 28-29 mei, 3-4-5 september, 10-11-12 september, 17-18-19 september, 24-25-26 september, 1-2 oktober, 8-9 oktober, 23-24 oktober, 29-30 oktober, 4 t/m 28 november, 2 t/m 5 december, 9 t/m 12 december, 16 t/m 19 december, 24-25-26 december 2024.

Meer inspiratie voor de meivakantie in Denemarken

Boek nu je meivakantie naar Denemarken

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous