Middelfart

Middelfart, Denemarken

Knusse havenstad op sprookjeseiland Funen

Middelfart ligt op het eiland Funen, niet ver van de brug over de Kleine Belt. Vanuit het karakteristieke stadje heb je niet alleen de weidse natuur van Funen binnen handbereik, maar ook de topattracties van Oost-Jutland.

Doen in Middelfart

Het glooiende landschap rondom Middelfart is een bonte verzameling van mooie kustgebieden, knusse havenstadjes en natuurgebieden. Het is een toplocatie voor vogelspotters en ook voor een mooie boswandeling zit je hier goed. Neem het  Kongebroskoven bos en je kunt gelijk het gemoedelijk dierenpark bezoeken.

Zo’n 6 kilometer van het oude centrum van Middelfart ligt Middelfart Marina, een zandstrand met een speeltuin en verschillende faciliteiten zoals een zwemsteiger, parkeerplaatsen en picknicktafels.

Middelfart voor cultuurliefhebbers

Zoek je graag wat cultuur op tijdens je vakantie in Denemarken? Bezoek de verrassende tentoonstellingen in het Middelfart Museum. Van de geschiedenis van de Kleine Belt bruggen tot een tentoonstelling over ovens en keukengerei: het lokale museum heeft een unieke collectie. Ook het Danmarks Keramik Museum- Grimmershus is uniek. Het is het enige museum in Denemarken dat gespecialiseerd is in moderne keramische kunst. En ben je een autoliefhebber? Dan mag een bezoek aan het Strib Automobilmuseum niet ontbreken tijdens je vakantie. Rolls Royce, Cadillac en Buick: ze zijn allemaal vertegenwoordigd in de indrukwekkende collectie oldtimers.

Nog een aanrader: het Henner Friisers Hus, het oudste huis van Middelfart. In het huis uit 1580 is nu een museum gevestigd met een grote collectie hoeden en kostuums. Sommige galajurken, doopkledij en doordeweekse pakken zijn maar liefst 150 jaar oud.

Attracties in de omgeving van Middelfart

Vanuit Middelfart liggen een paar leuke dagtripjes op je te wachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het romantische Hindsgavl Slot of Vissenbjerg Terrariet, het grootste terrarium van Scandinavië? Of een dagje struinen door een 19de eeuws Fuuns dorp in openluchtmuseum Den Fynske Landsby? Ook Givskud Zoo en LEGOLAND Billund zijn prima te bereiken vanaf Middelfart. Beiden liggen zo’n 50 kilometer verderop.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous