Waddenzeecentrum (Vadehavscentret)

Waddenzeecentrum (Vadehavscentret)

Jouw startpunt om Nationaal Park de Waddenzee te verkennen

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Waddenzeecentrum (Vadehavscentret)

Nationaal Park de Waddenzee bewijst dat Zuid-Denemarken een ideale regio is om de Deense natuur in te gaan. Het Waddenzeecentrum (VadehavsCentret) in Ribe is een perfect startpunt en biedt leuke rondleidingen en activiteiten.

Lees meer over het Waddenzeecentrum

(Tekst gaat hieronder verder)

Vadehavscentret in het kort

 • Bezoekerscentrum van Nationaal Park de Waddenzee
 • Interactief: volop te doen, te voelen en te ervaren
 • Startpunt van bijzondere en leerzame excursies: combineer je bezoek met een tour op de Wadden
 • Bekijk de Wadden door een microscoop
 • Toegankelijke locatie aan de rand van Ribe
Nu 20%
korting
op top attracties
in Ribe

Exclusieve Aanbieding Attracties Ribe

 • Exclusief bij jouw boeking via Dansk.nl
 • 20% korting op attracties in Ribe
 • Ontdek het Waddenzeecentrum
 • Ga terug in de tijd bij het Ribe VikingeCenter

Bekijk Ribe Aanbieding

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo

Nationaal Park de Waddenzee (Vadehavet)

Het Vadehavscentret (Waddenzeecentrum) is het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Waddenzee, een van de grootste beschermde natuurgebieden in Denemarken. De natuur is er niet alleen prachtig, maar ook uniek – niet voor niets staat het sinds 2014 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit Deense gedeelte van de Waddenzee wordt dan ook zorgvuldig behouden, bestudeerd en beschermd. Benieuwd hoe de Denen dit doen? Bij het Vadehavscentret krijg je een exclusief kijkje achter de schermen.

Het gevarieerde landschap is – net als ‘onze’ Nederlandse Wadden – ontstaan tijdens de laatste IJstijd en bestaat onder andere uit zandbanken, zeeklei, kwelders en duinen. Een groot gedeelte van Nationaal Park Vadehavet is een natuurreservaat. Jaarlijks verblijven hier miljoenen trekvogels en broedvogels. Het maakt het tot de ideale plek om hèt natuurfenomeen van Denemarken te bezichtigen is: de Sort Sol. Tijdens zo’n ‘Zwarte Zon’ verduistert de lucht door een onvoorstelbaar grote zwerm spreeuwen. Adembenemend!

Startpunt Vadehavscentret

Het Vadehavscentret ligt op een prachtige locatie nabij Nationaal park Vadehavet en is ontworpen zodat het precies past in het landschap. In het centrum leer je alles over de trekvogels en de oorsprong en geschiedenis van dit unieke gebied in Zuid-Denemarken.

De interactieve tentoonstellingen van het Vadehavscentret brengen de natuur lekker dichtbij. Ervaar hoe de getijstromen werken, bekijk mooie video’s over de bewoners en probeer de microscopen en bestudeer wat er allemaal te vinden is op het wad. Dat is meer dan je denkt! Ook leuk: stroop je mouwen op en beleef het voelaquarium.

Kortom, het Waddenzeecentrum is een bijzonder bezoekerscentrum waar je absoluut een paar uur kunt doorbrengen – en een lekker ijsje kunt eten. Laagdrempelig en toegankelijk voor alle leeftijden!

Doen in het Waddenzeecentrum

Het enthousiaste personeel van het Waddenzeecentrum neemt je graag mee op avontuur in ‘hun’ achtertuin. Ze laten je eerst alle ins-en outs zien van de tentoonstellingen zien en nemen je vervolgens mee de natuur in. De kundige gidsen weten precies hoe ze je ogen en oren kunnen openen voor al die bijzondere vogels en mooie natuurverschijnselen in het Deense Waddenzeegebied.

En ben je in voor een avontuurlijke middag met het hele gezin? Ga dan mee op de SEA EXPLORER excursie en ontdek hoe leuk wadlopen in Denemarken is. De voorwaarden? Trek simpelweg een paar goede laarzen aan en volg het modderspoort van de gids. Samen gaan jullie op krabbenjacht en zoeken jullie fossielen op de bodem van de Waddenzee. Bij terugkomst in het Vadehavscentret kun je jouw ontdekkingen vervolgens letterlijk onder de loep nemen.

Andere excursiemogelijkheden vanuit het Waddenzeecentrum:

 • Garnalen vissen
 • Voedselexcursie
 • Wandeltocht op de wadden bij Mandø (inclusief rit met de Mandøbus)
 • Nachtwandeling op de wadden bij Mandø (inclusief rit met de Mandøbus)

Openingstijden van het Vadehavscentret

Op de website van het Vadehavscentret vind je meer informatie over de openingstijden en vind je ook een overzicht van alle excursies, speciale tentoonstellingen en andere activiteiten.

Locatie van het Vadehavscentret

Het Vadehavscentret ligt zo’n 10 kilometer buiten het centrum van Ribe, aan de rand van Nationaal Park de Waddenzee. Daarmee is een bezoek aan het Waddenzeecentrum prima te doen tijdens een verblijf in of rondom Ribe

Vakantie nabij het Vadehavscentret

 • Boek Nationaal Park de Waddenzee als achtertuin en ga voor een vakantie op Rømø of Mandø.
 • Verblijf om de hoek bij al het moois dat Ribe te bieden heeft in Vakantiepark Ribe Byferie of Skærbæk Ferieby.
 • Bezoek het Vadehavscentret als onderdeel van een rondreis door Denemarken en bekijk het aanbod van hotels in Zuid-Denemarken.

Lees meer over:

tip van onze Denemarken Specialisten

Combineer je bezoek aan het Waddenzeecentrum met een korte tour op het wad. Zo leer je eerst alles over dit bijzondere natuurgebied en kun je het vervolgens met zelf zien, voelen en ervaren. Een leerzaam en avontuurlijk dagje uit in Zuid-Denemarken!

Natasja Baas

Natasja Baas

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

Vakantie in Zuid-Denemarken

Zuid-Denemarken is dé regio voor een gezinsvakantie in Denemarken

Vakantieparken nabij Ribe

Het gemoedelijke vakantiepark Ribe Byferie ligt op loopafstand van het centrum van de stad. Ook vakantiepark Skærkbæk Ferieby is een populaire keuze voor een vakantie nabij Ribe. Het gezinsvriendelijke vakantiepark ligt zo’n 22 kilometer van de stad.

Bekijk Vakantieparken

LEGOLAND® aanbieding

Kom naar het originele LEGOLAND park in Denemarken om te huiveren in het spookhuis, natte worden in piraten-waterland, rond te suizen in een achtbaan, een broodje te roosteren met het indianenopperhoofd en een heleboel LEGO speelplezier te beleven.

Nu boeken

Direct je vakantie in Zuid-Denemarken boeken?

Zuid-Denemarken is dé vakantiebestemming voor kids!

Bekijk hier alle accommodaties in Zuid-Denemarken
Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous