De natuur van <br>Zuid-Denemarken

De natuur van
Zuid-Denemarken

Ontdek de heuvellandschappen, brede stranden en
bijzondere natuurspeelplaatsen

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Erop uit in de natuur van Zuid-Denemarken

Van wandelingen in nationale parken en ravotten op een natuurspeelplaats tot avontuurlijke tractorrit over de wadden: de natuur van Zuid-Denemarken beleef je precies zoals jij dat wilt.

Meer over de natuur van Zuid-Denemarken

(Tekst gaat hieronder verder)

De natuur van Zuid-Denemarken in het kort

Vakantie midden in de natuur

 • Gevarieerd landschap
 • Uitgestrekte akkers, velden, bossen en heidevelden
 • Mooie wandel- en fietsgebieden door glooiend landschap
 • Kindvriendelijke natuurmusea en - belevenissen
tip van onze Denemarken Specialisten

De natuur van Zuid-Denemarken verkennen met de auto? Volg de Margrietroute, de toeristische route dwars door Denemarken. Het brengt je langs alle hoogtepunten van de regio.

Adriëtte

Adriëtte

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

De natuur van Zuid-Denemarken op haar mooist

Of je nou gaat voor een korte trip in de meivakantie of een fijne zomervakantie, de natuur van Zuid-Denemarken is een heerlijke plek om erop uit te gaan. De ruige kust in het westen, het glooiende heuvellandschap langs de grens, de groene bossen en akkers van Funen: de regio zit vol verrassingen. Zo vind je er het grootste nationale park van Denemarken (Nationaal Park de Waddenzee) en vele kilometers aan fietsroutes. Je kunt er zelfs op bezoek bij de grootste bizonboerderij van Europa! De Ditlevsdal Bison Farm ligt niet ver van Odense (Funen) en is dé plek in Zuid-Denemarken om op bizon safari te gaan.

Eilandhoppen op z’n Deens

Het Nationaal Park Waddenzee (Vadehavet) is een goede plek om te wandelen, vogels te spotten of boottochten te maken. Ook een tocht met de speciale tractor bus naar het kleine eiland Mandø is een bijzondere ervaring voor het hele gezin.

Een ander stukje natuur van Zuid-Denemarken die je niet mag missen is het eiland Ærø. De stranden zijn er extra breed en het is er heerlijk wandelen door het glooiende heuvellandschap en langs de karakteristieke vakwerkhuizen.

Zuid-Denemarken op grote hoogte

Hoe beter de natuur van Zuid-Denemarken ervaren dan vanaf een spectaculair uitzichtpunt? Een karakteristieke vuurtoren, een 60 meter hoge brug: de keuze is aan jou! De oude brug over de Lillebælt is sinds kort open voor een unieke bridgewalk. Hoewel de schommelingen van het stalen gevaarte even wennen zijn, is het uitzicht werkelijk uniek.

Ook in Blåvandshuk, het meest westelijke punt van Denemarken, kun je de hoogte in. De 39 meter hoge Blåvandshuk Fyr is een prachtige plek om uit te kijken over het landschap en ’s werelds grootste windmolenpark.

De allerkleinsten kunnen hun klim-skills goed op de proef stellen in de natuur van Zuid-Denemarken. Op veel plekken in de Zuid-Denemarken, waaronder in Svendborg en Odense (beiden op Funen), liggen speciaal aangelegde natuurspeelplaatsen. Deze klim- en klauterparadijsjes zijn gratis.

Dicht bij de zee in Zuid-Denemarken

De jacht tentoonstelling in het Henner Friisers Hus in Middelfart, het trainingscentrum voor bruinvissen en zeehonden Fjord&Bælt in Kerteminde: Zuid-Denemarken is de om het leven in en rond de Noordzee te ontdekken. Een handig startpunt van je ontdekkingstocht is het Vadehavetcentret in Ribe. In dit bezoekerscentrum van het Nationaal Park Waddenzee is vind je veel informatie over de natuur en de dieren van deze regio. Ook in Naturama komt de natuur van Zuid Denemarken extra dichtbij. In dit natuurmuseum in Svendborg kun je onder andere enorme (opgezette) ijsberen en walvissen van dichtbij bekijken.

Vakantiegebieden in de buurt van de natuur van Zuid-Denemarken

 • In de Funse kustplaatsen Faaborg, Bogense en Bro Strand kun je natuur en strand combineren. Naturama, Fjord&Bælt en de Ditlevsdal Bison Farm liggen op Funen. Ook het eiland Ærø is vanaf Funen goed te bereiken.
 • Wil je de westkust en het Waddengebied verkennen? Verblijf op de eilanden zelf, zoals Fanø of ga voor één van de gezinsvriendelijke vakantiegebieden langs de westkust zoals Henne Strand of Blåvand.

Lees meer over dé vakantiebestemming voor kids - Zuid-Denemarken

Herfst
vakantie
Al vanaf 249 euro per huis
per week*

LEGOLAND aanbieding 2020
Zuid-Denemarken

 • 2e dag gratis naar LEGOLAND
 • Kids gratis naar Givskud Zoo

Bekijk de aanbieding

Boek je vakantie naar Zuid-Denemarken

De leukste kindervakanties midden in de natuur

Vakantie in Zuid-Denemarken

Boek nu: vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en campings in de buurt van de natuur van Zuid Denemarken

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous