Danmarks Jernbanemuseum - het spoorwegmuseum van Denemarken

Dannebrogsgade 24, 5000 Odense, Denemarken

Danmarks Jernbanemuseum is het spoorwegmuseum van Denemarken. Het interactieve museum ligt in Odense, de hoofdstad van Funen. Behalve een indrukwekkende collectie locomotieven heeft Danmarks Jernbanemuseum ook bussen en veerboten.

Doen in Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum geeft een uniek kijkje in de geschiedenis van de Deense spoorwegen. Van koninklijke rijtuigen tot een locomotief uit 1868: je kunt ze allemaal aanraken. Voor kinderen is er bovendien volop te doen en te zien. Ze kunnen meereizen op een historische treinreis en in de tuin ligt een avontuurlijke speeltuin.

Vakantie nabij Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum is slechts een van de vele kindvriendelijke attracties van Odense. Het H.C. Andersenhus, Odense Zoo, openluchtmuseum Den Fynske Landsby: vervelen is geen optie in de Fuunse hoofdstad! Vanaf een vakantiehuis in kustplaatsen als Kerteminde, Bogense en Faaborg is Odense goed te bereiken voor een dagtrip.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 25.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous