Odense Zoo - de dierentuin in het hartje van Odense in Denemarken

Sdr. Boulevard 306, 5000 Odense, Denemarken

Odense Zoo is een van de mooist gelegen dierentuinen in Zuid-Denemarken. Het gemoedelijke dierenpark ligt midden in het centrum van Odense, de geboortestad van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen.

Na een ochtendje giraffen voeren, aapjes kijken en klauteren in de speeltuin, liggen rondom Odense Zoo nog veel meer topattracties te wachten. Zoals het H.C. Andersenhus en het openluchtmuseum Den Fynske Landby. Ook Denmarks Jernbanemuseum, het spoorwegmuseum van Denemarken, staat garant voor een leuk uitje met het hele gezin.

Vakantie nabij Odense Zoo

Odense is de hoofdstad van Funen en ligt in het hart van dit groene eiland. Vanuit gemoedelijke Funse kustplaatsen als Bogense en Kerteminde is Odense prima te bereiken. Vanaf een vakantieadres in Oost-Jutland kun je Odense Zoo ook goed bereiken voor een dagtrip. Vanaf Kolding is het nog geen uur rijden naar Odense.

Openingstijden Odense Zoo

De openingstijden van Odense Zoo zijn afhankelijk van het seizoen. Kijk voor de actuele openingstijden van Odense Zoo op hun website.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous