Bornholm

Bornholm

Al het mooie van Denemarken op één zonnig eiland

Accommodaties op Bornholm

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Over het eiland Bornholm

‘Parel van de Oostzee’, ‘eiland van de zonneschijn’: Bornholm’s bijnamen spreken boekdelen! Vraag een Deen naar het eiland en je krijgt ongetwijfeld enthousiaste verhalen over zonnige strandvakanties en avontuurlijke schoolreisjes. Veel Denen zullen je bovendien trots vertellen dat je op Bornholm
de natuur van heel Europa terugvindt!

Meer over Bornholm

(Tekst gaat hieronder verder)

tip van onze Denemarken Specialisten

Kies je voor Bornholm? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag met het reserveren van de best mogelijke overtocht.

Alma

Alma

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

On-Deens ruige natuur, typisch Deense hygge

Bornholm is een van de grootste eilanden van Denemarken en de plek met de meeste zonuren van het land. Het eiland ligt ten zuiden van Zweden, zo’n 200 kilometer van Kopenhagen. De ruige rotskusten en witte zandstranden van Bornholm doen bijna on-Deens aan. Zodra je de vele fietspaden, gezellige stadjes en traditionele visrokerijen ziet, weet je echter weer precies waar je bent!

Bornholm op de fiets

De beste manier om het diverse landschap van Bornholm te verkennen is op de fiets. Het eiland is lekker compact. Hierdoor bezoek je gemakkelijk de witte zandstranden bij Dueodde, de diepe bossen van de Paradisbakkerne èn het 13de eeuwse Kasteel Hammershus Slot. Allemaal in één vakantie! Stop onderweg ook even bij één van de vier rundkirke (‘ronde kerken’) van Bornholm. Deze witte kolossen prijken al sinds de 12de eeuw in het Bornholmse landschap en zijn nergens anders in Denemarken te vinden.

Zon, zee en verse vis op Bornholm

Vakantie vieren op Bornholm als een echte Denen? Boek een hyggeligt vakantiehuis in populaire plaatsen als Gudhjem of Snogebæk of aan de stranden van Balka, Hasle of Dueodde. En zorg dat je tegen lunchtijd in de buurt van een rokerij of vissersdorp bent. Dan is het namelijk tijd voor een luchtig stuk roggebrood met een flinke lading verse vis. Recht uit de zee! Vooral in de haven van Rønne of Gudhjem zit je hiervoor goed.

Bornholm met kinderen

Bornholm is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Drukke verkeerswegen zijn er niet en je kunt elke dag kiezen voor een ander kindvriendelijk strand. Bovendien is er van alles te beleven. Bezoek het interactieve Natur Bornholm museum en leer alles over de natuur op dit veelzijdige eiland. Of maak een bijzondere tijd terug naar het Bornholm van de Middeleeuwen in openluchtmuseum Bornholms Middelaldercenter.

Bornholm in het kort

 • afwisselende natuur
 • ruige rotsformaties
 • ideaal voor een strandvakantie
 • mooie fietsroutes

Vakantiebestemmingen op Bornholm

 • Langs de stranden van Balka, Hasle, Dueodde en in de schattige badplaatsen Sandvig en Sandkås liggen veel knusse vakantiehuizen.
 • Het grotere Allinge is een goede keuze als je liever wat dichterbij de bewoonde wereld wilt verblijven. Het stadje heeft veel faciliteiten.

Populaire bestemmingen op Bornholm

Ontdek de schatten van Bornholm

Hammershus Slot

Hammershus Slot is de grootste kasteelruïne van Noord-Europa en torent hoog uit over het groene landschap van Bornholm. De ruïnes tonen mooi hoe majestueus het kasteel er in de 12de eeuw uitgezien moet hebben. Aan de ene kant stort de rotswand loodrecht de zee in en aan de andere zijde heb je prachtig uitzicht over de groene vallei en diepe bossen van dit noordelijke gedeelte van Bornholm.

Fort Gamleborg

Fort Gamleborg is een magische plek midden in het Almindingen bos en omringd door de rotsen. Het is het oudste fort op Bornholm en werd zo’n 1200 jaar geleden gebouwd als regeringszetel van de Vikingen. Vandaag de dag is het muisstille plekje een bijzondere locatie om stil te staan bij de eeuwenoude geschiedenis van Bornholm.

Paradisbakkerne

De ‘heuvels van het paradijs’ aan de oostkant van Bornholm zijn – de naam zegt het al – onwaarschijnlijk mooi. Volg één van de goed aangegeven paden door de nauwe valleien en je bent omringd door steile rotsen, diepe naaldbossen en de mooiste vergezichten. Niet voor niets is dit een van de populairste wandelgebieden van het hele eiland!

Heiligdomskipperne

Geen vakantie in Bornholm is compleet zonder een bezoek aan de heiligdomsklipperne, de gigantische rotsformaties dichtbij Gudhjem. Hoe vaak je hier ook komt, het blijft verbazingwekkend hoe de gigantische rotsen uit het niets boven het water opsteken. Op sommige plekken zijn de hoekige rotsformaties maar liefst 22 meter hoog. Een wandeltocht richting de Heiligdomsklipperne kun je zowel doen vanuit het plaatsje Tejn als vanuit Gudhjem.

Direct je vakantie op Bornholm boeken?

Bornholm is een unieke zomerbestemming in Denemarken!

Bekijk alle accommodaties op Bornholm
Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous