Natuur van de Oost-Deense eilanden

Natuur van de Oost-Deense eilanden

Zon, zee en verpletterende krijtrotsen

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

De natuur van de Oost-Deense eilanden

Van ruige krijtrotsen tot weelderige kasteeltuinen: de Oost-Deense eilanden zijn van alle markten thuis. Tijd om de natuur van deze ‘achtertuin’ van Denemarken onder de loep te nemen.

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

(Tekst gaat hieronder verder)

De natuur van de Oost-Deense eilanden

Laat je verrassen in de achtertuin van Kopenhagen

 • Bezoek de krijtrotsen van Møns Klint en Stevns Klint
 • Leer alles over de Deense natuur bij het GeoMuseum Faxe en het GeoCenter Møns Klint
 • Trotseer de boomtoppen bij een van de klimparken op de Oost-Deense eilanden
 • Wandel of fiets langs de uitgestrekte zandstranden en weelderige kasteeltuinen
Tot 20% korting op top attracties in de regio

Oost-Deense eilanden AANBIEDING

 • Boek een verblijf + Scandlines overtocht:
 • Tot 20% korting op top attracties

Profiteer nu van de aanbieding

Ongekend on-Deens

De witte zandstranden en torenhoge krijtrotsen maken van de Oost-Deense eilanden een bijna on-Deense ervaring. Niet voor niets is deze regio de thuishaven van UNESCO Werelderfgoedlocaties als Møns Klint en Stevns Klint. Dark Sky Møn bewijst bovendien dat je hier ook ’s nachts goed zit voor unieke natuurbelevenissen. Nergens in Denemarken is de sterrenhemel zó goed te zien als op Møn.

Het leuke aan al dat moois? Het is veel dichterbij dan je denkt! Slechts 45 minuten achterover hangen op de veerboot van Puttgarden (595 km vanaf Utrecht) naar Rødby en je vakantie op de Oost-Deense eilanden kan beginnen!

Maak kennis met de natuur op de Oost-Deense eilanden

Op de Oost-Deense eilanden is volop ruimte om de Deense natuur van binnenuit te leren kennen. Bij het GeoMuseum Faxe op Zuid-Sjælland kun je alles leren over de eeuwenoude kustlijn van Denemarken. Ook kun je vanaf het museum op fossielenjacht gaan of een rondleiding maken langs de kalksteengroeve van Faxe.

Bij het GeoCenter Møns Klint kun je jouw ontdekkingstocht door de Deense natuur voortzetten. Via interactieve schermen en spelletjes maak je hier kennis met de gigantische kracht van ijsgletsjers en meteorieten.

Ter land, ter zee en in de boom

Bekijk je de natuur liever vanaf een afstandje? Klim de boom in bij de klimparken van Gavnø Go Fly en Camp Adventure! Of geniet simpelweg van de brede stranden, een boottocht of de zonsondergang bij het natuurreservaat Enø, Feddet Strand of de zandstranden van Gedesby. Bij een van de kastelen, waaronder het het Gavnø Slot en Liselund Slot, vind je de meer romantische kant van de natuur van de Oost-Deense eilanden. Hier kun je ronddwalen in Engelse tuinen en picknicken langs het water.

Ook leuk: huur een fiets bij Brobike Kalvehave en ontdek de mooiste plekken van Møn op de fiets.

Lees ook:

Mijn favoriete plekje op de Oost-Deense eilanden is de brug van Karrebæksminde naar het eiland Enø. Zodra je de stranden en terrasjes van Karrebæksminde achter je laat, ligt het rustige en uitgestrekte Enø op je te wachten. Een prachtig natuurgebied op een bijzondere locatie!

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo

Vakantie op de Oost-Deense eilanden

Boek nu: vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en campings

Bekijk hier de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden
Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous