Natuur van de Oost-Deense eilanden

Natuur van de Oost-Deense eilanden

Zon, zee en verpletterende krijtrotsen

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

De natuur van de Oost-Deense eilanden

Van ruige krijtrotsen tot weelderige kasteeltuinen: de Oost-Deense eilanden zijn van alle markten thuis. Tijd om de natuur van deze ‘achtertuin’ van Denemarken onder de loep te nemen.

Bekijk de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

(Tekst gaat hieronder verder)

De natuur van de Oost-Deense eilanden

Laat je verrassen in de achtertuin van Kopenhagen

 • Bezoek de krijtrotsen van Møns Klint en Stevns Klint
 • Leer alles over de Deense natuur bij het GeoMuseum Faxe en het GeoCenter Møns Klint
 • Trotseer de boomtoppen bij een van de klimparken op de Oost-Deense eilanden
 • Wandel of fiets langs de uitgestrekte zandstranden en weelderige kasteeltuinen
Tot 20% korting* Bij boeking via
Dansk.nl

Scandlines aanbieding Oost-Deense eilanden

 • Tot 20% korting op topattracties*
 • De snelste route naar de Oost-Deense eilanden
 • Korte overtocht & ontspannen break onderweg
 • Slechts 595 km vanaf Utrecht

Boek hier je Scandlines ticket

Ongekend on-Deens

De witte zandstranden en torenhoge krijtrotsen maken van de Oost-Deense eilanden een bijna on-Deense ervaring. Niet voor niets is deze regio de thuishaven van UNESCO Werelderfgoedlocaties als Møns Klint en Stevns Klint. Dark Sky Møn bewijst bovendien dat je hier ook ’s nachts goed zit voor unieke natuurbelevenissen. Nergens in Denemarken is de sterrenhemel zó goed te zien als op Møn.

Het leuke aan al dat moois? Het is veel dichterbij dan je denkt! Slechts 45 minuten achterover hangen op de veerboot van Puttgarden (595 km vanaf Utrecht) naar Rødby en je vakantie op de Oost-Deense eilanden kan beginnen!

Maak kennis met de natuur op de Oost-Deense eilanden

Op de Oost-Deense eilanden is volop ruimte om de Deense natuur van binnenuit te leren kennen. Bij het GeoMuseum Faxe op Zuid-Sjælland kun je alles leren over de eeuwenoude kustlijn van Denemarken. Ook kun je vanaf het museum op fossielenjacht gaan of een rondleiding maken langs de kalksteengroeve van Faxe.

Bij het GeoCenter Møns Klint kun je jouw ontdekkingstocht door de Deense natuur voortzetten. Via interactieve schermen en spelletjes maak je hier kennis met de gigantische kracht van ijsgletsjers en meteorieten.

Ter land, ter zee en in de boom

Bekijk je de natuur liever vanaf een afstandje? Klim de boom in bij de klimparken van Gavnø Go Fly en Camp Adventure! Of geniet simpelweg van de brede stranden, een boottocht of de zonsondergang bij het natuurreservaat Enø, Feddet Strand of de zandstranden van Gedesby. Bij een van de kastelen, waaronder het het Gavnø Slot en Liselund Slot, vind je de meer romantische kant van de natuur van de Oost-Deense eilanden. Hier kun je ronddwalen in Engelse tuinen en picknicken langs het water.

Ook leuk: huur een fiets bij Brobike Kalvehave en ontdek de mooiste plekken van Møn op de fiets.

Lees ook:

Mijn favoriete plekje op de Oost-Deense eilanden is de brug van Karrebæksminde naar het eiland Enø. Zodra je de stranden en terrasjes van Karrebæksminde achter je laat, ligt het rustige en uitgestrekte Enø op je te wachten. Een prachtig natuurgebied op een bijzondere locatie!

Marlous

Marlous

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo

Vakantie op de Oost-Deense eilanden

Boek nu: vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en campings

Bekijk hier de aanbieding voor de Oost-Deense eilanden

Algemeen

Foto's op deze pagina zijn gebruikt met toestemming van en zijn eigendom van, gemaakt door of gemaakt in opdracht van: Sydkystdanmark, VisitDenmark, VisitLolland-Falster of (partners van) Dansk.nl. Dansk.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden met betrekking tot het aangeleverde beeldmateriaal (foto's, video's, teksten) van partners.

Foto's Camp Adventure: Camp Adventure / EFFEKT Arkitekter. Foto's Knuthenborg Safaripark: Knuthenborg Safaripark, Foto Knudshoved Odde: Per Rasmussen, Foto Lystrup Gods: Tage Klee.

If you find pictures on our website that are yours and legally protected by copywrite law, please let us know and we will delete the images immediately.

Op deze attracties krijg je korting met je Scandlines ticket*

Scandlines - attracties met korting (2022)

Koop je een Scandlines ticket naar Denemarken, dan heb je daarmee in Denemarken recht op korting bij verschillende leuke attracties op de Oost-Deense eilanden. De lijst met attracties wordt binnenkort geupdate, de actuele informatie vind je op de site van Scandlines

Liselund Slot 10% korting op de entreeprijs
Vikingschepenmuseum Roskilde 20% korting op de entreeprijs
Experimentarium 20% korting op de entreeprijs
Fuglsang Kunstmuseum 12% korting op de entreeprijs
Gavnø Slot 20% korting op de entreeprijs
Museet for Sofart 20% korting op de entreeprijs
Attractiepark Bon Bon Land  40% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode Scandlines 2022 www.bonbonland.dk/en/buy-tickets
Krokodille Zoo  15% korting op de entreeprijs
Knuthenborg Safaripark 20% korting op de entreeprijs
Geocenter Møns Klint 20% korting op de entreeprijs
Middelaldercenter 20% korting op de entreeprijs
Tivoli Kopenhagen 15% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode Scand2022 www.tivoligardens.com/en/login/scandlines
Canal Tours Kopenhagen (Stromma Denmark) 20% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode SCAND20 www.stromma.com/en-dk/copenhagen/sightseeing/sightseeing-by-boat/grand-tour/
Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Informatie: feb. 2022

Meer informatie over de aanbieding én de voorwaarden vind op deze pagina over de Oost-Deense eilanden.

Hoe boek je een ticket voor een Scandlines overtocht (& voorwaarden)

De Scandlines overtocht van Puttgarden (D) naar Rødby (DK) is de snelste en gemakkelijkste manier om de Oost-Deense eilanden te bereiken. Via de link van Dansk.nl kan je de veertickets bestellen. Je bestelt en betaalt de tickets direct en rechtstreeks bij Scandlines. Dansk.nl heeft geen invloed op de werking van de link, het bestel- en/of het betaalproces. Na je betaling ontvang je een e-mail van Scandlines met de bevestiging van je reservering. Bestel hier de tickets voor de Scandlines overtocht.

*Dansk.nl heeft een overeenkomst gesloten met Scandlines Deutschland GmbH met betrekking tot de overtochten van Scandlines. Voor elke Scandlines overtocht die geboekt wordt via de link die Dansk.nl heeft verstrekt kan Dansk.nl een commissie ontvangen van Scandlines Deutschland GmbH. De Scandlines vervoersvoorwaarden zijn van toepassing: https://www.scandlines.com/terms/.

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous