Nu BoekenTerug naar zoekresultaten

Hotel Bov Kro

Dit hotel ligt in Padborg, Zuidoost-Jutland, Denemarken

Hotel Bov Kro - Hærvejen, DK-6330, Padborg

Beoordeling 7.4 aantal: 7

Hotel Bov Kro ligt in het uiterste zuiden van Denemarken, direct over de grens met Duitsland. Hotel Bov Kro is daardoor een perfect uitgangspunt voor een rondreis door Denemarken of voor een tussenstop op weg naar het noorden.

 

Hotel Bov Kro is een typisch voorbeeld van een Deense kro. Een kro is meestal een authentieke Deense herberg die in een historisch pand is gevestigd. Vaak zijn de krohotels al jaren in familiebezit en worden in het restaurant vooral streekgerechten geserveerd. 

 

Hotel Bov Kro is hofleverancier sinds 1566 en tegenwoordig is de herberg een perfecte combinatie van historische sfeer en modern comfort. Alle kamers van Hotel Bov Kro zijn gerenoveerd in 2013.

 

Het restaurant van Hotel Bov Kro biedt zowel fijne traditionele gerechten als New Nordic Cuisine. Ook wordt er in de eigen keuken brood gebakken voor het ontbijt. Ook biedt het restaurant traditionele kro-gerechten zoals smørrebrød en locale vis- en vleesgerechten. 

 

Hotel Bov Kro kent een lange geschiedenis. Over de Hærvejen, vanuit Viborg in Denemarken naar het Duitse Schleswig, ging men vroeger met het vee naar de veemarkten in Holstein. Onderweg rustte men bij de kro's langs de route. In 1566 kreeg Hotel Bov Kro als een van de eerste kro's in Denemarken een koninklijke goedkeuring. Dat hield in dat de eigenaar van de herberg reizigers een overnachting aan moest bieden en in ruil daarvoor kreeg hij een Koninklijke vergunning voor het stoken van aquavit en het brouwen van bier.  

 

Tegenwoordig is Hotel Bov Kro geen pleisterplaats meer voor veehandelaren met vee, maar de gastvrijheid is gebleven. Hotel Bov Kro is nu een modern hotel waarin de historische sfeer bewaard is gebleven! 

 

Hotel Bov Kro ligt slechts op een paar kilometer van de Duitse grens en is daarom een prima startpunt voor een rondreis door Denemarken. Deze regio is het meest zuidelijke deel van Denemarken en heeft een aantal mooie kastelen, zoals Gråsten Slot en Sønderborg Slot. Onder Denen is Dybbøl Banke de meest bekende attractie in deze regio. Dit historische centrum toont de geschiedenis van de oorlog tussen Denemarken en Duitsland in 1864. In juli is het openluchtmuseum bevolkt en kunnen bezoekers deelnemen aan activiteiten, die de toenmalige leefomstandigheden nabootsen.

 

Ook in de buurt loopt de Gendarmstien (Gendarme route). Dit pad werd tot 1958 gebruikt voor de grenscontrole tussen Duitsland en Denemarken en loopt langs het Flensburg Fjord. Het is een mooie route om te wandelen of te fietsen. Iets verderop, bij Nordborg, ligt het attractiepark Universe, waar alles draait om wetenschap, spelen en ontdekken. 

 

Hotel Bov Kro in Padborg is een goed uitgangspunt voor een vakantie in Denemarken. Als start van een rondreis, als laatste stop voor de reis naar huis of om het zuiden van Denemarken te verkennen. 

Algemeen

Aantal personen1 - 3 personen
Huisdieren toegestaanJa

In de buurt

Busstation3 km
Golfbaan12 km
Openbaar zwembad300 m
Viswater5 km
Vliegveld121 km
Water (zee of meer)5 km

Faciliteiten

Kamers met douche en toilet 17
Kamers met extra slaapplaats (kind)
Internet
Niet-roken kamers 17
Huisdier toegestaan

Extra's

Huisdier DKK 150,00 per nacht
Administratiekosten € 20,00 *
* verplichte kosten, vooraf of ter plaatse te voldoen

Ligging

© Copyright 2017 DFB - Dansk.nl is onderdeel van DFB.nl, Dé Denemarken Vakantie Specialist (DFB Reizen BV). | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007
Zoeken