Golfen in Denemarken

Golfen in Denemarken

Een rustgevende manier om de uitgestrekte natuur van Denemarken te ervaren
meer dan 180 mooie golfclubs in Denemarken

Bekijk alle accommodaties in Denemarken

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Golfvakantie in Denemarken

Golfen is groot in Denemarken. Met de vele kilometers aan uitgestrekt natuurlandschap heb je de mooi gelegen en goed onderhouden golfbanen voor het uitkiezen.

Meer over golfen in Denemarken

(Tekst gaat hieronder verder)

tip van onze Denemarken Specialisten

Op de meeste banen heb je een golfvaardigheidsbewijs (GVB) nodig. Heb je die, dan heb je keus uit meer dan 180 verschillende golfbanen.
Geen GVB? Op de Pay&Play banen kun je altijd terecht.

Alma

Alma

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Gespecialiseerd
  sinds 1985
 • Ruim 30.000
  accommodaties
 • score
  klanttevredenheid

Golfen in Denemarken in het kort

Meer dan 180 golfbanen tot je beschikking

 • Veel keuze aan golfcourses en Pay&Play banen
 • Landschappelijk mooie banen
 • De Deense golfbanen zijn van hoge kwaliteit
 • Meeste golfbanen zijn het hele jaar door open

Golfen in Denemarken: keuze uit bijna 200 banen

Een uitdagende golfbaan omringd door diepe naaldbossen? Een goed onderhouden baan met uitzicht over meren en bossen? Mede dankzij Thomas Bjørn, de Deense Tiger Woods, is golfen in Denemarken razend populair. Het resultaat? Keuze uit bijna 200 goed onderhouden golfbanen verspreid over het hele land. De vraag is dan ook niet OF er een golfbaan in de buurt zit, maar meer welke het beste bij je past!

Golfvakantie van Jutland tot Sjælland

In en rondom het Merengebied in Midden-Jutland liggen een paar van de mooiste golfbanen van Denemarken. De Silkeborg Ry Golf Klub ligt midden in het hart van het Merengebied. Ook het Lübker Resort, middenin het groene Djursland is er eentje om zelf te ervaren. Dit luxe resort heeft een van de meest veelzijdige golfbanen in Denemarken.

Ook in Sjælland heb je volop kans om naar die hole-in-one toe te werken. Scandinavian Golf Club in Farum staat te boek als één van de beste locaties om te golfen in Denemarken. Ook Ook Simon’s Golf Klub (nabij Helsingør) en Rungsted Golf Klub (aan de noordkust) zijn topbestemmingen voor een golfvakantie in Denemarken.

Handige weetjes over golfen in Denemarken

De meeste golfbanen in Denemarken zijn vrij toegankelijk voor gasten. Wel is het handig om je van te voren goed te informeren over de voorwaarden en openingstijden. Een paar dingen om rekening mee te houden:

 • Op veel golfbanen in Denemarken moet je in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs (GVB). Op sommige (kleinere) Pay&Play banen is dit niet nodig.
 • Op sommige golfbanen in Denemarken (zoals bij voorbeeld Rungsted Golf Klub) geldt een maximale handicap.
 • Veel golfbanen in Denemarken zijn het hele jaar door geopend.

Populaire bestemmingen om te golfen in Denemarken

 • Vanuit vakantiebestemmingen in het Merengebied zoals Ry heb je meerdere golfbanen binnen handbereik. Ook vanaf plaatsen langs de westkust als Søndervig en Lemvig liggen meerdere golfbanen in de directe omgeving (onder andere in Holstebro).
 • Ten noorden van Kopenhagen liggen een paar van de meest beroemde golfbanen van het land. Vanuit vakantiebestemmingen als Gilleleje en Hornbæk zijn deze prima te bereiken voor een dagtrip.

Meer inspiratie voor een vakantie in Denemarken

Boek nu de leukste golfvakanties in Denemarken

Met meer dan 180 golfbanen is er altijd een mooie course in de buurt

Alle accommodaties in de buurt van golfbanen in Denemarken
Zoeken