Fietsen in Denemarken

Fietsen in Denemarken

Dé manier om erop uit te gaan in het weidse Deense landschap

Accommodaties in Denemarken

Met meer dan 30 jaar reiservaring in Denemarken weten onze Vakantie Specialisten alles over fietsen in Denemarken.

Fietsland Denemarken

Denemarken is een echt fietsland. De uitgestrekte landwegen lenen zich perfect voor tochten door het glooiende landschap. De heuvels zijn goed te doen, de wegen lekker rustig en het barst er van de knusse locaties voor een picknick.

Meer over fietsen in Denemarken

(Tekst gaat hieronder verder)

tip van onze Denemarken Specialisten

De westkust is een heerlijke plek voor een fietsvakantie. Ik geniet er van de rust van het duinlandschap, de vergezichten over de Noordzee en mijn picknickmand vol rijkelijk belegd smørrebrød. Vooral de fietsroute tussen Søndervig en Hvide Sande is een aanrader.

Adriëtte

Adriëtte

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo

Fietsen in Denemarken in het kort

Dit moet je weten over fietsen in Denemarken

 • Toegankelijke wegen: zowel fietspaden als openbare wegen
 • Volg de Deense gebruiken: ga onderweg picknicken
 • Het landschap is veelal heuvelachtig en groen
 • Goed gemarkeerd nationaal netwerk fietsroutes
 • In natuurgebieden en bossen vaak MTB routes

Fietsen in Denemarken: van bos tot binnenstad

Fietsen in Denemarken is eindeloos divers. Je kunt kiezen voor de prachtigste kustroutes langs de vuurtorens en ruige zee van de Westkust. Of gaan voor een ontdekkingstocht door de diepe bossen van Rold Skov (Noord-Jutland) of de akkers en boomgaarden op Funen.

Houd je wel van wat uitdaging (of heb je simpelweg een goede e-bike)? Dan is het Merengebied in Midden-Jutland een heerlijke bestemming. Nergens in Denemarken vind je zoveel meren, bossen en hoge heuvels in één regio.

Liever onderweg af en toe stoppen voor een hippe winkel of een zonnig terras? Ook in de steden van Denemarken is het goed fietsen. In de hoofdstad Kopenhagen vind je zelfs heuse fietssnelwegen! Ook in grote steden als Aarhus en Aalborg doorkruisen goed gemarkeerde fietspaden de oude centra.

Fietsen op z’n Deens

Zodra je de stoet van stijlvolle stadsfietsen, trendy bakfietsen en de vele MTB routes ziet weet je: Denemarken is een echt fietsland. Ook op het platteland is fietsen heel gewoon. Hoewel je hier minder fietspaden zult tegenkomen, zijn de landwegen meestal zo rustig en ruim dat je er prima kunt fietsen. Geen fietstocht op het platteland is trouwens compleet zonder een flinke lunch box op de bagagedrager. Je zult namelijk snel merken dat de afstanden tussen dorpen groot zijn. Terwijl je onderweg volop picknicktafels tegenkomt, zijn er minder terrasjes en cafés in het uitgestrekte landschap.

Fietsen in Denemarken: handige weetjes

 • Hoewel het niet verplicht is, dragen de meeste Denen een fietshelm. Sterker nog, je zult weinig kinderen tegenkomen zonder een kleurrijk en stoer exemplaar.
 • De verkeersregels in Denemarken zijn in principe hetzelfde als in Nederland.
 • Een ongeschreven regel: als je wilt stoppen, steek je jouw hand recht omhoog. Dit zodat de fietser achter je weet dat je gaat afremmen. Een handig gebruik, vooral op de ‘fietssnelwegen’ van Kopenhagen en Aarhus!
 • Het wisselt erg per vakantiegebied in hoeverre er fietsverhuur aanwezig is. Neem waar mogelijk je eigen fiets mee, vooral als je wilt fietsen met kinderen. Kinderfietsen en kinderzitjes zijn niet overal te huur. Toch een fiets huren? Check van te voren de mogelijkheden.
 • Tijdens het fietsen in Denemarken kom je ze ongetwijfeld tegen: de bordjes met rood-witte nummers langs de weg. De bordjes zijn onderdeel van een goed gemarkeerde netwerk van nationale fietsroutes. Een netwerk van zo’n 3.600 kilometer die het hele land doorkruist. Check bij je lokale VVV kantoor of je in de buurt van één van de 11 nationale fietsroutes zit.

Populaire bestemmingen om te fietsen in Denemarken

 • Het merengebied in Midden-Jutland en het akkerland van Funen zijn populair bij E-bikers en mountainbikers. De natuur in deze heuvelachtige regio’s is prachtig.
 • Vakantiehuisgebieden aan de westkust zoals Søndervig en Hvide Sande zijn heel geschikt om te fietsen.
 • Een paar bestemmingen waar fietsverhuur meestal geen probleem is zijn Blåvand, Henne en Rømø. Ook hier geldt dat je kinderfietsen en kinderzitjes wel beter zelf kunt meenemen.
 • Het bijzondere eiland Bornholm is een populaire bestemming om te fietsen in Denemarken. Het compacte eiland is heerlijk divers en de afstanden zijn prima te doen.

Meer inspiratie voor een vakantie in Denemarken

Boek nu de leukste vakantie om te fietsen in Denemarken

Welke regio je ook kiest, fietsen is altijd leuk

De leukste accommodaties om te fietsen in Denemarken
Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous