Scandlines veerdiensten

Scandlines veerdiensten

Veerdiensten van Duitsland naar Denemarken en terug

Meer over Scandlines veerdiensten Bestel Scandlines tickets

Dansk.nl heeft een samenwerking met Scandlines - koop nu eenvoudig je veertickets online!

Scandlines - de snelste weg naar de eilanden Lolland-Falster, Møn & Sjælland in Denemarken

Ga je naar de Oost-Deense eilanden of naar de stad Kopenhagen, dan is een van de veerdiensten van Scandlines de makkelijkste én snelste optie. Vanuit de Duitse havens van Puttgarden en Rostock vaar je met Scandlines comfortabel en snel je vakantie in Denemarken tegemoet.

Bestel hier direct je tickets voor de Scandlines overtocht

(Tekst gaat hieronder verder)

Voordelen vooraf je Scandlines ticket boeken

 • Tot 30 dagen voor vertrek voordeligste tarieven
 • Snellere check-in (tot 15 min. voor vertrek
 • Geen extra kosten in de haven
 • Mis je jouw afvaart? Geen probleem!

Bestel hier je Scandlines tickets - de snelste 'weg' naar de Oost-Deense eilanden

Je wordt doorverwezen naar de speciale bestelsite van Scandlines

Bestel veerdiensttickets van Scandlines

Tickets voor Scandlines overtochten

Bestel voor je vakantie tickets voor de Scandlines overtocht van Puttgarden (D) naar Rødby (DK) of van Rostock (D) naar Gedser (DK). De route vanuit Puttgarden naar Rødby ligt vanuit Nederland en België het meest voor de hand qua reisafstand. Bestel je de tickets via deze link, dan heb je vooraf je overtocht goed geregeld. Bovendien bespaar je op de kosten* die in de haven voor aankoop van het ticket extra geregend worden. Weet je nog niet precies wanneer je in de haven bent? Geen probleem als je de geboekte afvaart mist, je mag mee op de eerstvolgende beschikbare overtocht dezelfde dag.

* Koop je je ticket in de haven, dan wordt er € 12 ‘processing fee’ in rekening gebracht. Dit betaal je niet bij online aankoop van je ticket! (info: februari 2022)

Ticketprijzen Scandlines overtochten 2022

De ticketprijzen variëren per overtocht en per periode en zijn ook afhankelijk van het moment van boeken. Boek je minimaal 30 dagen voor de afvaart je overtocht via deze link, dan profiteer je van ‘Early Booker’-prijzen. Buiten het hoogseizoen boek je dan een ticket vanaf € 47** per enkele reis.

**Deze prijs is geldig buiten het hoogseizoen vanaf 25 April 2022 voor een auto tot 6 meter incl. 9 personen (Early Booker Ticket) – onder voorbehoud van beschikbaarheid. 

Boek hier je Scandlines ticket

Hoe werkt het verder?

Je boekt en bestelt je tickets voor de Scandlines overtochten via deze link. Je geeft aan of je een retour (return) of enkele reis (single) wilt boeken, selecteert de route en de reisdatum. Daarna geef je aan met hoeveel personen je reist en wat voor voertuig (auto, auto & aanhanger, motorfiets of camper). Vervolgens kun je per afvaart de beschikbare tarieven selecteren. Om een afvaart te boeken vraagt Scandlines de volgende gegevens:

 • Voornaam en achternaam (alleen van de hoofdboeker, niet van inzittenden)
 • Email adres
 • Telefoonnummer (mobiel)
 • Postcode
 • Land

Je betaalt je reservering direct aan Scandlines en hebt daarvoor een creditcard nodig (Visa, Mastercard, Diners International, American Express). Daarna ontvang je de boekingsbevestiging op het opgegeven emailadres. In de haven wordt deze boekingsbevestiging omgeruild voor een ticket. Bewaar dit ticket goed, in Denemarken ontvang je korting op attracties als je dit ticket laat zien!

Bestel je Scandlines tickets hier:

tip van onze Denemarken Specialisten

De Scandlines overtocht van Puttgarden naar Rødby is niet alleen de snelste route naar de eilanden Lolland-Falster, Møn, Sjælland of Deense hoofdstad Kopenhagen. Met je Scandlines tickets ontvang je ook nog eens leuke kortingen bij een aantal Deense topattracties! En de korte overtocht is een fijne break tijdens de reis, zodat je ontspannen je bestemming bereikt!

Marlous

Marlous

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

Scandlines routes naar Denemarken

De moderne schepen van Scandlines varen op 2 belangrijke routes naar Denemarken: van Puttgarden in Duitsland naar Rødby in Denemarken en van het Duitse Rostock naar het Deense Gedser. Vanuit Nederland en België ligt de route van Puttgarden naar Rødby vaak het meest voor de hand, dit is dan ook de meest geboekte ferry voor vakantiegangers.

Puttgarden – Rødby v.v.

Deze veerdienst vaart normaal gesproken 24 uur per dag met elk uur of elk half uur een afvaart vanuit Puttgarden en vanuit Rødby. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten.

Rostock – Gedser v.v.

De veerdienst van Rostock naar Gedser en van Gedser terug naar Rostock heeft gemiddeld zo’n 10 afvaarten per dag. De overtocht duurt ongeveer 2 uur.

Aan boord bij Scandlines

Aan boord van de ferries kan je shoppen in de Scandlines Travel Shop en er zijn op elk schip mogelijkheden voor een diner, lunch of koffie-break. Op de schepen die varen op de verbinding van Rostock naar Gedser is gratis Wifi aan boord.

Scandlines in het kort

 • Snelste route naar Kopenhagen en de Oost-Deense eilanden Lolland-Falster, Møn, Sjælland
 • Altijd gereserveerde plek op de geboekte afvaart
 • Mis je de afvaart, altijd een plek op de eerstvolgende beschikbare afvaart (zelfde dag)
 • Check-in tot 15 minuten voor vertrek
 • Max. 9 personen per auto op één ticket toegestaan
 • Ontspannen rustpunt tijdens je reis naar Denemarken
 • Korting op topattracties in Denemarken

Korting op topattracties in Denemarken

Boek je een Scandlines ticket via de link, dan ontvang je een boekingsbevestiging per email. In de haven ontvang je dan je ticket voor de overtocht. Reis je van Puttgarden naar Rødby of van Rostock naar Gedser, dus náár Denemarken met Scandlines? Dan profiteer je van korting op topattracties in Denemarken – op vertoon van je Scandlines ticket ontvang je korting op de entreeprijs.

Meer informatie over de Scandlines-korting op topattracties in Denemarken:

Scandlines - attracties met korting (2022)

Koop je een Scandlines ticket naar Denemarken, dan heb je daarmee in Denemarken recht op korting bij verschillende leuke attracties op de Oost-Deense eilanden. De lijst met attracties wordt binnenkort geupdate, de actuele informatie vind je op de site van Scandlines

Liselund Slot 10% korting op de entreeprijs
Vikingschepenmuseum Roskilde 20% korting op de entreeprijs
Experimentarium 20% korting op de entreeprijs
Fuglsang Kunstmuseum 12% korting op de entreeprijs
Gavnø Slot 20% korting op de entreeprijs
Museet for Sofart 20% korting op de entreeprijs
Attractiepark Bon Bon Land  40% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode Scandlines 2022 www.bonbonland.dk/en/buy-tickets
Krokodille Zoo  15% korting op de entreeprijs
Knuthenborg Safaripark 20% korting op de entreeprijs
Geocenter Møns Klint 20% korting op de entreeprijs
Middelaldercenter 20% korting op de entreeprijs
Tivoli Kopenhagen 15% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode Scand2022 www.tivoligardens.com/en/login/scandlines
Canal Tours Kopenhagen (Stromma Denmark) 20% korting op de entreeprijs bij online boeking met kortingscode SCAND20 www.stromma.com/en-dk/copenhagen/sightseeing/sightseeing-by-boat/grand-tour/
Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Informatie: feb. 2022

Ticketsoorten Scandlines

Via deze link kun je direct de Scandlines ticket bestellen. Je ziet dan ook per route welke afvaart en welke soorten tickets beschikbaar zijn. Let op: je bestelt en betaalt de tickets direct en rechtstreeks aan Scandlines. De betaling moet met creditcard worden voldaan. Dansk heeft geen invloed op de werking van de link, het bestel- en/of betaalproces. Na betaling ontvang je een e-mail van Scandlines met de bevestiging.

Scandlines biedt vanaf april 2022 de volgende ticketsoorten aan:

Early Booker ticket

De Early Booker tickets zijn de meest voordelige tickets van Scandlines. Deze tickets zijn normaal gesproken tot 30 dagen voor afvaart te koop.

 • Goedkoopste Scandlines tickets
 • Geldig voor de geboekte afvaart en alle andere afvaarten met beschikbare plekken op de geboekte dag
 • Beperkt aantal Early Booker tickets. Niet geldig op alle afvaarten
 • Het ticket kan worden gewijzigd naar een meer flexibel ticket via Scandlines Customer service (toeslagen en prijsverschil zijn van toepassing)
 • Annuleren met terugbetaling alleen mogelijk met optionele Ticket Refund Service

Standard ticket

De standaard tickets zijn de meest voorkomende tickets.

 • Geldig voor de geboekte afvaart en alle andere afvaarten met beschikbare plekken op de geboekte dag
 • Het ticket kan worden gewijzigd via Scandlines Customer service (toeslagen en prijsverschil zijn van toepassing)
 • Annuleren met terugbetaling alleen mogelijk met optionele Ticket Refund Service

Flex ticket

Dit is het meest flexibele en uitgebreide ticket. Bijvoorbeeld ideaal als je een rondreis maakt en nog niet precies weet op welke dag je wilt oversteken.

 • Gegarandeerde plek op elke afvaart op de geboekte dag en tot 3 maanden na de geboekte dag
 • Snellere check-in via de VIP lane
 • Gratis annuleren en terugbetaling
 • Gratis water, thee of koffie aan boord (1 per persoon)

Start je vakantie in Denemarken goed, bestel direct je Scandlines tickets:

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

Voorwaarden Scandlines tickets

Via deze link kun je direct de Scandlines ticket bestellen. Je ziet dan ook per route welke afvaart en welke soorten tickets beschikbaar zijn. Let op: je bestelt en betaalt de tickets direct en rechtstreeks aan Scandlines. De betaling moet met creditcard worden voldaan. Dansk.nl heeft geen invloed op de werking van de link, het bestel- en/of betaalproces. Na betaling ontvang je een e-mail van Scandlines met de bevestiging van je reservering.

Dansk.nl heeft een overeenkomst gesloten met Scandlines Deutschland GmbH met betrekking tot de overtochten van Scandlines. Voor elke Scandlines overtocht die geboekt wordt via de link die Dansk.nl heeft verstrekt kan Dansk.nl een commissie ontvangen van Scandlines Deutschland GmbH. De Scandlines vervoersvoorwaarden zijn van toepassing: https://www.scandlines.com/terms/.

Wijzigingen of typefouten voorbehouden. 

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous