Corona maatregelen<br>Denemarken

Corona maatregelen
Denemarken

Vanaf 1 maart 2022 zijn vrijwel alle maatregelen m.b.t. corona in Denemarken komen te vervallen. Er gelden op dit momeent géén inreisbeperkingen voor reizigers uit het EU-/Schengen-landen. Lees verder voor meer informatie.
- laatste update: 2/3/22 -

Corona maatregelen Denemarken

Vanaf 1 maart 2022 zijn vrijwel alle corona-maatregelen in Denemarken komen te vervallen. Mondkapjes zijn niet meer verplicht en ook het tonen van een QR-code in openbare gelegenheden is niet meer noodzakelijk. Er gelden momenteel ook geen inreisbeperkingen voor reizigers vanuit het EU-/Schengen-landen (zie Reisadvies). Maar check voor je vertrek naar Denemarken altijd de site van de Deense autoriteiten voor de laatste informatie. Ben je in Denemarken en heb je klachten? Laat je testen! Hoe dat moet, lees je hier.  

Waar wil je informatie over?

Check voor vertrek altijd de site van de Deense autoriteiten

Reisadvies

Reizigers uit EU/Schengenlanden kunnen momenteel (update 02/03/22) Denemarken inreizen zonder testverplichting of zelf-isolatie/quarantaine, dit geldt momenteel ook voor niet-gevaccineerde reizigers.

Let op, de informatie op deze pagina kan wijzigen. Raadpleeg voor vertrek altijd de website van de Deense autoriteiten voor up-to-date informatie. Aan de informatie op Dansk.nl kunnen geen rechten ontleend worden en de informatie is onder voorbehoud van wijzigen en typefouten. 

Ben je in Denemarken en heb je klachten? Laat je dan testen! Een coronatest in Denemarken is gratis voor toeristen, hoe dit werkt lees je in dit blog. Hier vind je de testcenters in Denemarken.

Vervoer

Op 1 februari 2022 zijn in Denemarken de meeste corona-maatregelen afgeschaft. 

Vliegtuig
Wanneer je met het vliegtuig naar Denemarken reist, is het verplicht om een mondkapje te dragen. Raadpleeg ook de luchtvaartmaatschappij voor informatie over de maatregelen en eventuele gezondheidsverklaringen en/of verplichte corona-tests.

Auto 
Wanneer je met de auto door Duitsland reist geldt daar een minimale afstand van 1,5 meter en een goede handhygiëne. In Duitsland is het verplicht in alle winkels en openbare gelegenheden een FFP2-mondmasker te dragen. Specifieke regels verschillen in Duitsland per deelstaat. Meer informatie over deze maatregelen per deelstaat vindt u hier.

Veerboot (Scandlines)
Het is verplicht om gedurende de reis een mondkapje te dragen (dit omdat de veerdienst van en naar Duitsland vaart).

Openbaar vervoer
In het openbaar vervoer zijn mondkapjes NIET meer verplicht.

Benodigde documenten

Bij de Deense grens zijn grenscontroles en normaal gesproken dien je daar, wanneer je in het bezit bent van de Nederlandse of Belgische nationaliteit, een geldig identiteitsbewijs of geldig paspoort te kunnen tonen. Op dit moment (update 02/03/2022) zijn er geen verdere verplichtingen zoals testverplichting of quarantaine voor reizigers vanuit EU-/Schengen-landen. Zie meer details eerder op deze pagina en lees voor vertrek op de website van de Deense overheid de laatste informatie! 

Genoemde maatregelen gelden voor alle landsgrenzen, zowel op de wegen, op het water als op de luchthavens.

Verblijf

Vanaf 1 februari 2022 zijn er geen restricties meer in Denemarken, maar heb je vragen over de situatie ter plaatse, neem dan contact op met je accommodatieverschaffer. En ben je in Denemarken en heb je klachten, laat je dan testen! De testcenters in Denemarken vind je hier. De coronatesten in Denemarken zijn gratis, ook voor toeristen! In dit blog lees je hoe je je in Denemarken gratis kunt laten testen.

Volg voor actuele informatie en informatie over toelatingseisen de site van de Deense autoriteiten

Het dagelijkse leven in Denemarken

Op dit moment (2 februari 2022) is alles in Denemarken weer geopend. Mondkapjes zijn niet verplicht. Wel gelden er de hygiëne maatregelen zoals we ze inmiddels allemaal kennen (handen wassen, ventileren). En uiteraard is het belangrijk je te laten testen als je klachten hebt. Na een positieve testuitslag ga je, net als thuis in quarantaine. In Denemarken kan je je gratis laten testen en dit blog lees je hoe dit werkt. Testen is gratis voor iedereen in Denemarken, ook voor toeristen!

In het algemeen geldt ook (nog) in Denemarken: was je handen, ventileer goed, blijf thuis bij klachten en laat je testen bij klachten!

Symptomen

Vertoont je tijdens je verblijf in Denemarken symptomen die in verband staan met het coronavirus (COVID-19)? Blijf dan op je vakantieadres en ga daar in quarantaine. Bel bij ernstige klachten de dichtstbijzijnde lokale dokterspraktijk (bereikbaar op werkdagen van 08.00-16.00 uur*). Buiten openingstijden bel je naar het landelijke noodnummer 112, dit nummer bel je ook voor acute medische hulp. Deze dienst is 24 uur bereikbaar.

*Openingstijden kunnen afwijken. Kijk voor de actuele informatie op de website van de desbetreffende praktijk. 

Lees meer over corona

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over reizen en de maatregelen in Denemarken.

Welk reisadvies geldt er nu voor Denemarken?

Op dit moment (2 maart 2022) is het reisadvies vanuit Nederland voor Denemarken code groen, er zijn geen reisbeperkingen. Bekijk ook het actuele reisadvies op Nederland Wereldwijd.

Voor je naar Denemarken reist check je de laatste informatie over de maatregelen en aan welke toelatingseisen je moet voldoen te checken op de site van de Deense autoriteiten

Kan ik naar Denemarken op vakantie?

Ja, op dit moment (2 maart 2022) is het mogelijk om naar Denemarken te reizen voor een vakantie. Er is geen quarantaineplicht. En je hoeft niet meer aan te tonen dat je gevaccineerd bent of een negatieve testuitslag te laten zien. LET OP: deze pagina wordt niet dagelijks bijgewerkt, dus voor actuele informatie verwijzen we je naar de site van de Deense overheid.

Volg voor actuele informatie en informatie over toelatingseisen de site van de Deense autoriteiten

Kan ik een vakantie boeken voor 2022?

Wanneer je een accommodatie boekt, zijn de voorwaarden van de desbetreffende leverancier (bijv. vakantiehuisaanbieder) van toepassing. Dit wil zeggen dat ook in geval van buitengewone omstandigheden, zoals een grenssluiting, voorwaarden van de desbetreffende leverancier van toepassing zijn. Het is dus een persoonlijke afweging of je een vakantie wilt boeken of daar nog even mee wacht. Het advies is om voor het maken van een boeking te informeren naar de regels. Het is niet automatisch zo dat je de reissom (of een voucher) terugkrijgt als de grens gesloten is of als code oranje geldt. Let op: de Deense grens is op dit moment (2 maart 2022) niet gesloten voor toeristen uit Nederland en België en gelden er geen inreisbeperkingen.

Een warme groet vanuit Denemarken

Uiteraard hopen iedereen weer snel te kunnen ontmoeten in Denemarken. In de tussentijd sturen ze iedereen een warme groet. Nu nog van een afstand, maar hopelijk binnenkort van iets dichterbij. Dit is een video gemaakt in 2020, maar uiteraard willen de Denen graag weer toeristen ontvangen.

Wijzigingen voorbehouden. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous