Corona maatregelen<br>Denemarken

Corona maatregelen
Denemarken

Wat is er mogelijk in Denemarken en
welke maatregelen m.b.t. COVID-19
worden getroffen voor een veilige vakantie?

Corona maatregelen Denemarken

Let op: De hieronder vermelde corona maatregelen worden regelmatig bijgewerkt. Het kan zijn dat informatie niet altijd actueel is, vanwege de vaak wisselende omstandigheden. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Mocht er belangrijke informatie zijn dat gewijzigd wordt en directe betrekking heeft op uw reservering, dan wordt u hierover geïnformeerd. Verder raden wij u aan om deze pagina regelmatig en kort voor vertrek nogmaals te bekijken.
Laatst bijgewerkt op 21 juli 2020

Waar wilt u informatie over?

Reisadvies

Op zaterdag 27 juni is de Deense grens weer opengesteld voor reizigers uit Nederland en België. Dit blijkt uit een officiële lijst. Hierdoor is ook het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast naar geel. Er gelden echter wel maatregelen en restricties, die verderop deze pagina te lezen zijn.

Bekijk het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Vervoer

Vliegtuig
Wanneer u met het vliegtuig naar Denemarken reist, is het verplicht om een mondkapje te dragen. Volgens de laatste informatie is een gezondheidsverklaring van het Ministerie van Buitenlandse Zaken niet nodig, tenzij anders aangegeven door de luchtvaartmaatschappij. Voor meer informatie hierover, raadpleeg a.u.b. uw luchtvaartmaatschappij.

Auto 
Wanneer u met de auto door Duitsland reist geldt daar een minimale afstand van 1,5 meter en een goede handhygiëne. Anders dan in Nederland en in Denemarken, is het in Duitsland verplicht om in alle publieke gelegenheden de mond en neus te bedekken. Bij voorkeur met een mondkapje. Hierbij geldt onder andere ook het betreden van de tankshop en de supermarkt. Regels m.b.t. restaurants en café’s in Duitsland zijn per deelstaat besloten. Meer informatie over deze maatregelen per deelstaat vindt u hier.

Voor zover bekend gelden er geen regels over de hoeveelheid personen in een auto, mits alle inzittenden kunnen aantonen langer dan 6 nachten te verblijven. U ontvangt dit bewijs uiterlijk één week voor vertrek per e-mail.

Veerboot (Scandlines)
Alle faciliteiten zoals het restaurant en de shop zijn open, met inachtneming van de maatregelen. Heeft u Scandlines veertickets via Dansk.nl besteld? U ontvangt voor vertrek per mail (nieuwe) bijgevoegde tickets. Ook wanneer u al tickets heeft ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk om de nieuwe bijgevoegde tickets te printen en te gebruiken.

Benodigde documenten

Bij de Deense grens zijn grenscontroles waarbij het noodzakelijk is dat de volgende zaken getoond kunnen worden:

  • een geldig identiteitsbewijs of paspoort;
  • een huurovereenkomst of voucher met de volgende informatie: aaneengesloten verblijfsduur van minimaal 6 nachten (dit hoeft niet op dezelfde locatie te zijn), de namen van de personen die er verblijven en de locatie van het vakantieverblijf. Deze ontvangt u uiterlijk één week voor vertrek per e-mail.

Heeft u verdere toegangsvragen, bel dan de ‘arrivals hotline’ van de landelijke Deense politie (+45) 7020 6044 (bereikbaar op werkdagen van 08.00-16.00 uur, in het weekend en tijdens vakanties van 09:00-14:00 uur).

Verblijf

Hoe zorgt onze lokale Deense vakantieverblijf partner ervoor dat u met een goed en veilig gevoel uw vakantieverblijf in kunt? Onze partners hebben diverse maatregelen getroffen om dit te waarborgen. Wilt u weten welke maatregelen getroffen worden? Kijk dan op de site van de desbetreffende Deense vakantieverblijf partner:

Het dagelijkse leven in Denemarken

Bekijk hieronder welke maatregelen Denemarken treft voor een gecontroleerde heropening. Alle faciliteiten die open zijn, houden zich aan de gestelde veiligheidsrichtlijnen van de Deense regering. Deze zijn grotendeels gelijk aan die van de Nederlandse regering en houden dus onder andere in dat er een beperking van het aantal bezoekers/gasten is, er extra hygiënemaatregelen worden getroffen en er voldoende afstand gehouden wordt.

Algemene richtlijnen / maatregelen

Thuisblijven Bij klachten
Afstand houden 1 meter afstand.
Lichamelijk contact Zo veel mogelijk vermijden. 
Gezichtsmasker / mondkap dragen Vooralsnog niet verplicht, ook niet in het OV.

Reist u met het vliegtuig? Dan is een mondkapje wel verplicht.
Reist u met de auto? In Duitsland is het verplicht om in alle publieke gelegenheden de mond en neus te bedekken. Bij voorkeur met een mondkapje.

Verbod op groepsvorming Sinds 8 juli is dit verhoogd naar 100 personen.

Winkels en centra

Supermarkten / drogisterijen Open
Kappers en andere contactberoepen Open
Tankstations Open
Restaurants, bars en café’s Open, mits ze voldoen aan nieuwe wetgeving (met betrekking tot aangepaste afstanden tussen zitplaatsen, afhaalmogelijkheden, etc.)
Hotels Open
Vakantieparken Open

Attracties

LEGOLAND Billund Open sinds 8 juni 

LEGOLAND via Dansk.nl?
Als u vooraf toegangskaarten voor LEGOLAND via Dansk.nl heeft besteld, dan ontvangt u voor vertrek per e-mail nieuwe tickets. Neem deze mee naar LEGOLAND. De (eventueel) eerder ontvangen tickets zijn ongeldig. U hoeft niet vooraf te reserveren. Onze klanten met een vooraf gekocht ticket krijgen altijd toegang tot LEGOLAND. Mocht hier verandering in komen én dit betrekking hebben op uw reisperiode, dan nemen wij contact met u op.
Lees hier welke maatregelen worden getroffen.

LEGO House Open sinds 22 juni.
Lees hier welke maatregelen worden getroffen.
WOW PARK Billund Open sinds 11 juni
WOW PARK Skjern Open sinds 8 juni
Givskud Zoo Open sinds 29 mei.
Lees hier welke maatregelen worden getroffen.
Fårup Sommerland
Open sinds 5 juni, het waterpark sinds 20 juni.
Aalborg Zoo Open sinds 1 juni
Djurs Sommerland Open sinds 11 juni
Ribe VikingeCenter Open sinds 8 juni

Cultuur

Musea, theaters Open
Stranden en natuur Open
Discotheken, muziekpodia en nachtleven Vooralsnog gesloten tot en met 31 augustus 2020
(openbare) zwembaden Open
Indoor fitness Open
Evenementen > 500 deelnemers Vooralsnog verbod tot en met 31 augustus 2020

Meer informatie over preventieve maatregelen die in Denemarken gelden, lees je op de pagina veelgestelde vragen van het Deense gezondheidsinstituut (Sundhedsstyrelsen).

Symptomen

Vertoont u tijdens de reis symptomen die in verband staan met het coronavirus (COVID-19)? Blijf dan op uw vakantieadres en bel naar de dichtstbijzijnde lokale dokterspraktijk (bereikbaar op werkdagen van 08.00-16.00 uur*). Buiten werkdagen kunt u bellen naar de regionale medische nooddienst. Ligt ook zeker onze lokale Deense vakantieverblijf partner in. Het telefoonnummer vindt u terug op uw reisbescheiden. Voor acute medische hulp kunt u terecht op het algemene Deense noodnummer 112. Deze dienst is 24 uur bereikbaar.

*Openingstijden kunnen afwijken. Kijk voor de actuele informatie op de website van de desbetreffende praktijk. 

Lees meer over corona

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over reizen en de maatregelen in Denemarken.

Welk reisadvies geldt er nu voor Denemarken?

Op dit moment geldt er code geel voor reizen naar Denemarken. Bekijk het actuele reisadvies op Nederland wereldwijd.

Kan ik naar Denemarken op vakantie?

Het is momenteel mogelijk om naar Denemarken op vakantie te gaan vanuit o.a. Nederland en België, blijkt uit een officiële lijst van het Deense Statens Serum Institut (equivalent van de RIVM), MITS u een aaneengesloten verblijf van minimaal zes (6) nachten heeft en dit tijdens de gehele reis kunt aantonen. Het verblijf hoeft niet op dezelfde locatie te zijn.

Kan ik al boeken voor de zomer of het najaar?

Het is momenteel mogelijk om te boeken voor de zomer of het najaar. Wanneer u een accommodatie reserveert, dan zijn de ANVR-Boekingsvoorwaarden van toepassing. Hierbij gelden ook de voorwaarden van de desbetreffende leverancier. Dit wil zeggen dat ook in geval van buitengewone omstandigheden, zoals een grenssluiting, voorwaarden van de desbetreffende leverancier van toepassing zijn. Het blijft onduidelijk hoe de situatie verloopt en welke mogelijke regeling de desbetreffende leverancier dan wel/niet treft. Het is dus een persoonlijke afweging of u een vakantie wilt boeken of daar nog even mee wacht.

Een warme groet van onze partners uit Denemarken

Uiteraard hopen wij – net zoals u – dat de grenzen naar Denemarken weer snel open zullen gaan. Ook in Denemarken kijken onze partners erg uit naar die dag. In de tussentijd sturen ze iedereen een warme groet Nu helaas nog van een afstand, maar hopelijk binnenkort van iets dichterbij.

Wijzigingen voorbehouden. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Zoeken