Nu BoekenTerug naar zoekresultaten

Hotel Skanderborghus

Dit hotel ligt in Skanderborg, Midden-Jutland, Denemarken

Hotel Skanderborghus - Dyrehaven, DK-8660, Skanderborg

Beoordeling 7.7 aantal: 20

Hotel Skanderborghus in Skanderborg in Denemarken heeft 45 individueel ingerichte kamers. Alle kamers hebben een eigen toilet en douche, flatscreen-tv en een prachtig uitzicht over het bos en het nabijgelegen meer Skanderborg Sø. Er is draadloos internet beschikbaar en u kunt gratis parkeren naast het hotel. Na een bezoek aan het restaurant kunt u ontspannen bij de open haard of een avondwandeling maken langs het meer van Skanderborg in Denemarken. 

Hotel Skanderborghus ligt op slechts een paar honderd meter afstand van het gezellige centrum van Skanderborg. Hier kunt u fijn winkelen en in de omgeving zijn er prima mogelijkheden om te vissen, zeilen, zwemmen, golfen en tennissen tijdens uw vakantie. Met de auto bent u in slechts een half uurtje in Aarhus, de op een na grootste stad van Denemarken. 

Het verhaal gaat dat toen koning Christian IV als kind het zeemanschap moest leren, hij een miniatuur oorlogsschip kreeg om te oefenen op het meer Skanderborg Sø. Het is niet duidelijk of dit echt zo is gebeurd, maar het feit blijft dat Skanderborg Sø een prachtige plek is voor uw vakantie in Denemarken. Hotel Skanderborghus, gelegen in het park Dryehavn aan de oever van het meer, is een juweeltje in de buurt van bos en water. 

Het hotel in Denemarken werd in 1961 geopend toen een kopje koffie nog maar drie Deense kronen kostte, ongeveer 40 eurocent. Al meteen werd het een populaire plek om te bezoeken en feesten te houden. In 1974 werd de beroemde Deense Architect Verner Panton gevraagd om het hotel te moderniseren met nieuwe meubels en tapijten. De beroemde Pantella lampen die toen zijn gebruikt zijn nu nog steeds te vinden in enkele kamers van Hotel Skanderborghus. Sinds het eind van de jaren ’80 wordt het hotel ook gebruikt als conferentiecentrum en sindsdien komen er ook steeds meer gasten die een weekend of langere vakantie willen doorbrengen aan de Skanderborg Sø in Denemarken. 

In 2010 werd Hotel Skanderborghus overgenomen door Fer, Ulla en Carsten Bach, tevens de eigenaren van Hørning Kro & Hotel in Hørning Denemarken. Zij zijn erg verheugd dat zij nu ook gasten mogen verwelkomen voor een vakantie in de prachtige bos- en waterrijke omgeving van Skanderborg. Tegelijkertijd willen zij van het bijbehorende restaurant het beste restaurant van de omgeving van Skanderborg te maken. Het menu is gebaseerd op de uitstekende Deense keuken, maar de chefkok is tevens geïnspireerd door diverse buitenlandse keukens. Laat u verwennen met typische Deense haringgerechten of een omelet of een mediterrane schotel. Het restaurant Hotel Skanderborghus is intiem en heeft een prachtig uitzicht over Skanderborg Sø.

Hotel Skanderborghus aan de Skanderborg Sø is een unieke plek voor een vakantie in Denemarken!   

Algemeen

Aantal personen1 - 4 personen
Huisdieren toegestaanNee

In de buurt

Busstation10 m
Golfbaan5 km
Viswater100 m
Vliegveld70 km
Water (zee of meer)200 m

Faciliteiten

Kamers met douche en toilet 45
Kamers met extra slaapplaats (kind)
Kamers met extra slaapplaatsen (max. 2 kinderen)
Internet
Faciliteiten voor gehandicapten
Niet-roken kamers 45
In een dorp
Op het platteland

Extra's

Administratiekosten € 20,00 *
* verplichte kosten, vooraf of ter plaatse te voldoen

Ligging

© Copyright 2017 DFB - Dansk.nl is onderdeel van DFB.nl, Dé Denemarken Vakantie Specialist (DFB Reizen BV). | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007
Zoeken