Nu BoekenTerug naar zoekresultaten

Grand Hotel Struer

Dit hotel ligt in Struer, West-Jutland midden, Denemarken

Grand Hotel Struer - Østergade, DK-7600, Struer

Beoordeling 7.8 aantal: 2

Grand Hotel Struer ligt in het midden van het centrum van Struer in Denemarken. Het Grand Hotel Struer bevindt zich vlakbij de gågade (autovrije winkelstraat) en op loopafstand van de jachthaven van Struer. Dit hotel is zeker een aanrader voor een korte vakantie in deze regio van Denemarken.

 

Grand Hotel Struer beschikt over 70 kamers met badkamer, tv en internet. In het Grand Hotel Struer vindt u tevens een brasserie waar heerlijke Deense lunches geserveerd worden. Er is gratis parkeermogelijkheid bij het hotel, maar deze is beperkt. 

 

Het Grand Hotel Struer bevindt zich op slechts 50 meter van de Limfjord en de grootste jachthaven in de Limfjord. Lang geleden was er sprake van slechts een klein haventje, maar met de komst van de spoorlijn van Langå via Viborg en Skive naar Struer (1865) breidde deze snel uit. De ontwikkeling van de plaats zette ook door en Struer werd het grootste spoorwegknooppunt in Denemarken. Er is geen andere stad in Denemarken waar zo’n groot deel van de bevolking zijn brood verdient bij de spoorwegen.

 

De Deense Staatsspoorwegen  hebben een groot deel van hun werkzaamheden gevestigd in Struer. Daarnaast hebben de treinen uit Randers, Aarhus, Vejle en Esbjerg en de Thy-spoorlijn hun eindstation in Struer. De enorme gebouwen in Struer kunnen maar liefst 31 locomotieven herbergen. Met deze ontwikkelingen in het achterhoofd is het niet vreemd dat een van de gerechten die wordt geserveerd wordt genoemd Danmark Rundt (Ronde van Denemarken). Dit gerecht bestaat uit ham uit Skagen, knakworstjes van Fanø, bierworstjes (ølpinde) van Bornholm en lamsvlees van Venø. Het menu bevat daarnaast andere lekkere, regionale gerechten, zoals Noordzee kabeljauw uit de oven.

 

In 1895 achtte consul Schou de tijd rijp voor een hotel in Struer. Hij besloot tot de bouw in Østergade en al snel werd zijn hotel toonaangevend in de omgeving. De orspronkelijke naam, Schou’s Hotel, werd later veranderd naar Grand Hotel Struer. Het hotel is zorgvuldig gerestaureerd en de naam van de consul is zeker niet vergeten. Schou’s Brasserie & Bar, tegenover het voetgangersgebied en de haven, bevindt zich op de plek waar ooit het restaurant van Schou werd geopend in 1895.

 

Het moderne en gezellige Grand Hotel Struer bevindt zich temidden van de gezelligheid die Struer te bieden heeft. Op loopafstand van het Grand Hotel Struer vindt u de winkelstraat en de jachthaven. Kortom, u heeft alles binnen handbereik voor een gezellige vakantie in Denemarken. 

Algemeen

Aantal personen1 - 2 personen
Huisdieren toegestaanJa

In de buurt

Busstation200 m
Golfbaan8 km
Viswater50 m
Vliegveld43 km
Water (zee of meer)1,5 km

Faciliteiten

Kamers met douche en toilet 70
Internet
Faciliteiten voor gehandicapten
Niet-roken kamers 70
Huisdier toegestaan
In de stad

Extra's

Huisdier DKK 100,00 per nacht
Administratiekosten € 20,00 *
* verplichte kosten, vooraf of ter plaatse te voldoen

Ligging

© Copyright 2018 DFB - Dansk.nl is onderdeel van DFB.nl, Dé Denemarken Vakantie Specialist (DFB Reizen BV). | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Inschrijfnr. K.v.K.: 53121007
Zoeken