Bekijk meer foto's
Bekijk op de kaart

Hotel Kragerup Gods

  • Personen1 - 4 personen
  • HuisdierenNiet toegestaan

Hotel Kragerup Gods in Vedby in Denemarken beschikt in totaal over 36 kamers. De kamers bevinden zich in het hoofdgebouw, de 6privé-stal en de oude melkfabriek van landgoed Kragerup Gods. De oude gewelfde kelder, de keuken de eetkamer en de tuinkamer zijn gerenoveerd en worden nu gebruikt voor vergaderingen en partijen.

Hotel Kragerup Gods heeft een overdekt zwembad en een boetiekje met leuke souvenirs. Hotel Kragerup Gods is naast langere vakanties ook ideaal voor weekendvakanties en korte verblijven in Denemarken. 

Rondom Landgoed Hotel Kragerup Gods in Vedby zijn diverse activiteiten mogelijkheden tijdens uw vakantie in Denemarken. U kunt een heerlijke wandeling maken in het bos of het park en kanoën op de slotgracht. In de 25-meter hoge boomtoppen in het park kan je zelfs de extreme sport Kragerup Go High beoefenen en er is een paragliding traject met lift. 

Officieel is Hotel Kragerup Gods een landgoed en geen kasteel. Hoewel het landhuis, gelegen op een eiland met een gracht eromheen, er zeker uitziet als een kasteel. Maar in Denemarken mag de term kasteel alleen gebruikt worden als er koninklijk bloed door de aderen van de familie stroomt. 

Het landgoed Kragerup Gods in zuid-Sjælland (zuid-Seeland) gaat terug tot 1327. Tussen de eigenaren van het landgoed zitten een aantal van Denemarkens belangrijkste edelen, waaronder admiraal Peder Skram en Christian Friis, de kanselier van Koning Christian IV. Christian Friis zorgde voor een gracht om het hoofdgebouw en liet een prachtige gewelfde kelder bouwen die nog steeds te zien is. 

Sinds 1801 is het landgoed in handen van de familie Dinesen, waartoe ook de Deense schrijfster Karen Blixen behoort. De huidige middelste vleugel dateert uit 1800 en de zijvleugels zijn herbouwd in 1838-1840. Toen Erik Dinesen Kragerup Gods in 1960 overnam was het tijd voor grote veranderingen. Het park werd opnieuw aangelegd en het hoofdgebouw in Vedby werd helemaal gemoderniseerd. Sinds 1986 is Birgitte Dinesen, dochter van Erik Dinesen, de eigenaar van het landgoed. Waarmee zij de 8e generatie van de familie is die het landgoed beheert. Birgitte Dinesen vertelt graag over de legende van een witte dame. Deze zou rondwaren in het gebouw en deze vriendelijke dame beschermt samen met de uilen het landgoed en de familie Dinesen.

Hotel Kragerup Gods is een modern hotel waar u heerlijk kunt genieten van uw vakantie in Denemarken. De prachtige omgeving is zeer geschikt voor diverse activiteiten en het is slechts 20 km van de mooie stranden van de Musholm Bugt in Denemarken. 

Reisperiode & prijzen

3 nachten
0 personen

Let op: de beschikbaarheid van de gekozen periode is op aanvraag! Bij een aanvraag ontvang je meestal dezelfde dag een reactie (uiterlijk na 3 werkdagen).

Geselecteerde periode:
t/m

Accommodaties op dit vakantiepark

1 pers. kamer

1-persoonsbed. Badkamer met douche en toilet.

2 pers.kamer

2-persoonsbed. Badkamer met douche en toilet.

2 pers.kamer & 1 extra slaapplaats

2-persoonsbed en 1 extra kinderslaapplaats. Badkamer met douche en toilet.

2 pers.kamer & 2 extra slaapplaatsen

2-persoonsbed en 2 extra kinderslaapplaatsen. Badkamer met douche en toilet.

Kenmerken & faciliteiten

Tips voor uw vakantie

Tips voor een vakantie in Hotel Kragerup Gods in Vedby, Denemarken:

  • Kopenhagen (100 km)
  • Roskilde (65 km)
  • Stevsn Klint (krijtrotsen, 95 km)
  • Bon Bon Land (attractiepark, 42 km)
  • Trelleborg Golfklub Slagelse (10 km)
  • Musholm Bugt (stranden, 17 km)
  • Slagelse (14 km)
  • Sorø (20 km)

Ligging & omgeving

Toon ligging op kaart
Kaart
noord-sjaelland noord-sjaelland

Dit hotel in Vedby direct boeken?

Deze regio wordt veel bekeken!

Beschikbaarheid & prijzen

2.391 volgers missen geen enkele deal omdat ze onze Facebook pagina liken!

Like Dansk op Facebook
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous