Aanvullende Voorwaarden

Deze aanvullende voorwaarden gelden in aanvulling op de Algemene Voorwaarden van DFB Reizen BV (DFB) voor iedere overeenkomst die online via internet wordt gesloten met DFB Reizen BV.

Deze Aanvullende Voorwaarden zijn alleen van toepassingen op reserveringen gemaakt bij DFB Reizen BV t/m 2020

Naar de Aanvullende Voorwaarden van DFB Reizen BV

Let op: deze Aanvullende Voorwaarden zijn alleen geldig voor reserveringen gemaakt t/m 2020 bij DFB Reizen BV. Deze voorwaarden dienen alleen als naslagwerk en zijn momenteel niet meer van toepassing! 

Tijdens de reserveringsprocedure wordt je gevraagd of je akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden. Door het vinkje te zetten, bevestig je dat je de van toepassing zijnde voorwaarden hebt gelezen en dat je de algemene voorwaarden als onderdeel van de overeenkomst accepteert. Ga je niet akkoord met de voorwaarden, dan kan je via deze site geen reserveringen maken.

Voorwaarden bij reservering vakantiehuizen

Bij reservering van een vakantiehuis zijn de voorwaarden van de leverancier van het vakantiehuis van toepassing. De Algemene Voorwaarden van DFB Reizen BV vormen een aanvulling op deze voorwaarden. Je reserveert dus bij de leverancier van het vakantiehuis. DFB treedt op als intermediair/bemiddelaar en niet als verhuurder.

Let op: deze Aanvullende Voorwaarden zijn alleen geldig voor reserveringen gemaakt t/m 2020 bij DFB Reizen BV. Deze voorwaarden dienen alleen als naslagwerk en zijn momenteel niet meer van toepassing! 

Aansprakelijkheid en minimum leeftijd

Degene die de reis of accommodatie reserveert, is hoofdelijk aansprakelijk voor deze reservering. Alle correspondentie zal worden gevoerd via het adres van deze persoon. Voor het reserveren van een reis of accommodatie via de websites DFB geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

Geen afkoelingsperiode

Wij willen je erop wijzen dat boekingen die je via de websites van DFB maakt, definitief zijn. De zogenoemde ‘afkoelingsperiode’ uit de wet ‘kopen op afstand’ is niet van toepassing op reizen en accommodaties die je via deze website reserveert.

Totstandkoming overeenkomst

Een overeenkomst met DFB door reservering via deze website komt online tot stand wanneer je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en wanneer je de boekingsgegevens definitief heeft gemaakt en wanneer je op jouw scherm een melding krijgt dat de reservering is gemaakt. DFB verstuurt direct na reservering per e-mail een automatische bevestiging op het opgegeven e-mailadres. De elektronische bevestiging wordt geacht je te hebben bereikt wanneer je er kennis van heeft kunnen nemen, dan wel wanneer je redelijkerwijze geacht kan worden er kennis van te hebben kunnen nemen. DFB heeft het recht het aangaan van een overeenkomst met een aanstaande reiziger te weigeren zonder de verplichting daartoe nadere redenen te geven.

Let op: reserveringen van vakantieparken en hotels zijn altijd op aanvraag. Je ontvangt binnen 3 werkdagen na uw reservering persoonlijk telefonisch of via e-mail bericht van DFB dat uw reservering is geaccepteerd of je ontvangt een alternatief.

Reservering binnen 1 week voor vertrek

Indien je een accommodatie of een reis binnen vanaf 1 week voor vertrek wilt reserveren, dien je contact op te nemen met de reserveringsafdeling van Dansk.nl. Onze Denemarken Vakantie Specialisten zijn op werkdagen van 9.30 - 12.30 uur bereikbaar via 050 - 211 05 11. Je kunt ons ook mailen via info@dansk.nl, wij komen dan zo spoedig mogelijk op je mail terug.  

Betalingsvoorwaarden

Na reservering ontvang je van ons binnen enkele dagen een factuur/bevestiging en een informatiemapje. De 1e betaling dient per omgaande te worden voldaan en de 2e betaling dient uiterlijk 40 dagen voor vertrek bij DFB binnen te zijn. Je vindt de vervaldatum voor de 2e betaling op de factuur. Indien de reservering binnen 40 dagen en tot 21 dagen voor vertrek plaatsvindt, dan dient het volledige factuurbedrag ineens aan DFB te worden voldaan. Bij een reservering binnen 21 dagen voor vertrek verzoeken wij je gebruik te maken van één van de volgende betalingswijzen: telefonisch overboeken via uw bank of een spoedbetaling via internetbankieren. Als je langskomt voor de betaling, dan kan je uiteraard pinnen. Wij accepteren geen creditcards.

Administratiekosten

DFB brengt slechts € 10,- administratiekosten in rekening per reservering. Bij meerdere reserveringen in een aaneengesloten periode berekent DFB slechts één keer € 10,- administratiekosten. Indien de reservering binnen 21 dagen voor vertrek plaatsvindt, dan worden € 20,- administratiekosten in rekening gebracht. De Landal-vakantieparken vormen een uitzondering, daarvoor worden altijd en bij elke reservering € 26,- administratiekosten in rekening gebracht (ook bij 2 aaneengesloten reserveringen).

Wijzigingskosten

Indien er, op jouw verzoek, na reservering een wijziging in de reservering plaatsvindt, berekent DFB € 20,- wijzigingskosten. De wijzigingskosten worden verhoogd met de kosten doorberekend door derden (o.a. de accommodatieverschaffer ter plaatse). Tevens zullen eventuele wijzigingen in de reissom als gevolg van de wijziging worden doorberekend. Let op! Ook bij nabestelling van bijvoorbeeld toegangskaarten voor LEGOLAND brengen wij kosten in rekening. Reserveer de toegangskaarten daarom direct bij reservering van de accommodatie.

Annuleringsvoorwaarden vakantieparken, appartementen, hotels en kro’s

In geval van annulering van een van de accommodaties aangeboden op dansk.nl (met uitzondering van de particuliere vakantiehuizen) worden onderstaande kosten, verhoogd met € 12,- administratiekosten, in rekening gebracht:

  • Bij annulering tot 42 dagen vóór de dag van aankomst: 15% van de reissom met een minimum van € 50,-;
  • Bij annulering vanaf de 42e dag (incl.) tot de 28e dag vóór de dag van aankomst: 30% van de reissom;
  • Bij annulering vanaf de 28e dag (incl.) tot de 7e dag vóór de dag van aankomst: 60% van de reissom;
  • Bij annulering vanaf de 7e dag (incl.) tot de dag van aankomst: 75% van de reissom;
  • Bij annulering op de dag van aankomst of later: de volle reissom. 

Annuleringsvoorwaarden vliegreizen

Bij annulering van een vliegarrangement of losse vliegtickets wordt de volledige reissom in rekening gebracht; er vindt geen restitutie plaats.

Annuleringsvoorwaarden vakantiehuizen

In geval van annulering van een (particuliere) vakantiewoning aangeboden via Dansk.nl gelden de annuleringsvoorwaarden van de betreffende leverancier, verhoogd met € 12,- administratiekosten.

Let op: deze Aanvullende Voorwaarden zijn alleen geldig voor reserveringen gemaakt t/m 2020 bij DFB Reizen BV. Deze voorwaarden dienen alleen als naslagwerk en zijn momenteel niet meer van toepassing! 

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous