Noordoost-Jutland

Noordoost-Jutland

Zwemmen, wandelen en shoppen in een regio vol bos en strand

Accommodaties in Noordoost-Jutland

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Over de regio Noordoost-Jutland

Strand, stad, bos: veelzijdig Noordoost-Jutland is een topbestemming voor een vakantie in Denemarken met het hele gezin.

Meer over Noordoost-Jutland

(Tekst gaat hieronder verder)

tip van onze Denemarken Specialisten

Badplaatsen in Noordoost-Jutland zoals Sæby en Skagen zijn zeer geliefd en vooral in de zomermaanden gezellig druk.

Adriëtte

Adriëtte

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

Ontmoet de gelukkigste Denen van het land

De Denen de gelukkigste mensen op aarde? In Aalborg weten ze daar alles van! Deze grootste stad in Noordoost-Jutland is uitgeroepen tot de gelukkigste stad van Europa. Met een prachtig oude stadskern, een havengebied vol hypermoderne bouwwerken en een lange straat vol cafés en restaurants, snappen wij wel waarom. Tel daar het gigantische Rold Skov bos en de toegankelijke oostkust bij op en je hebt een droomregio voor een vakantie in Denemarken.

Strandbestemming Noordoost-Jutland

Wandel langs de lange zandstranden van de oostkust en je begrijpt al snel waarom deze rustige regio zo’n enorme aantrekkingskracht heeft. Niet voor niets staat Noordoost-Jutland ook onder de Denen zelf hoog op het lijstje van populaire vakantiebestemmingen. Tijdens de zomermaanden beklimmen ze graag de gigantische zandduinen van Råbjerg Mile, gaan een ijsje eten in de haven van Sæby of stevig lunchen in het kleurrijke Skagen.

Dagje uit vanuit Noordoost-Jutland

Hoewel de lange zomerdagen in Noordoost-Jutland gegarandeerd voorbij vliegen, is het ook een goede uitvalsbasis om de rest van Jutland te bezoeken. De surfstranden van de westkust liggen om de hoek en het Nationaal Park Thy is de korte autorit meer dan waard. Ook attracties als het overdekte regenwoud Randers Regnskov en pretpark Djurs Sommerland liggen in de buurt. Liever een mooie fietstocht maken? Volg de fietsroute langs de westkust naar de haven van Hirtshals of verder richting de badplaats Blokhus.

Populaire vakantiegebieden in Noordoost-Jutland

 • In rustige kustplaatsen als Egense. Hou en Mou zit je niet alleen bij de zee, maar ook in de buurt van de attracties van Aalborg.
 • Vanuit plaatsen Als Odde en Mariager zit je dichtbij het rustige Mariager Fjord, de Oostkust en de diepe bossen van Rold Skov. Ook de attracties van Oost-Jutland Midden zijn vanaf hier goed bereikbaar.
 • Vooral in de zomermaanden is het noordelijk gelegen Sæby een gezellige bestemming voor een strandvakantie in Denemarken.

Lees meer over

Populaire bestemmingen in Noordoost-Jutland

Voor welke bezienswaardigheden in Noordoost-Jutland ga jij?

Aalborg

Sinds onderzoek heeft uitgewezen dat de gelukkigste Denen in Aalborg wonen, mag een bezoek aan deze studentenstad niet meer ontbreken tijdens een vakantie in Oost-Jutland. Ga voor een kop koffie aan de waterkant, struin door de winkelstraten van de eeuwenoude binnenstad en bezoek Lindholm Høje, een begraafplaats uit de Vikingentijd.

Bekijk alle accommodaties in Noordoost-Jutland

Rold Skov

De bossen van Rold Skov zijn een droomlocatie voor wandelaars en mountainbikers. Met 80 vierkante kilometer aan onder andere eiken-en berkenbomen is Rold Skov het grootste bosgebied van Denemarken. Start je bezoek in Rebild Bakker, waar ze je bij het bezoekerscentrum graag meer vertellen over de mooiste wandelpaden, beste uitzichtpunten en meest uitdagende fietsroutes.

Bekijk alle accommodaties rondom Rold Skov

Skagen

Onder Deense strandliefhebbers is Skagen al decennia een begrip. Ooit kwamen kunstenaars vanuit het hele land hier samen om de bijzondere lichtinval in dit uiterste puntje van het land vast te leggen. Tegenwoordig zit het kleurrijke dorp vol galeries, winkels en visrestaurants.

Bekijk alle accommodaties ten zuiden van Skagen

Grenen

Hoe koud, warm, zonnig of nat het ook is, in Grenen MOET je simpelweg je broekspijpen opstropen en het water inlopen. Nergens anders kun je zowel het water van het Skagerrak als het Kattegat tegen elkaar op voelen botsen. Grenen ligt helemaal in het noorden van Jutland en is de plek waar de twee zeeën elkaar letterlijk ontmoeten. Een magische plek.

Bekijk alle accommodaties om Grenen te bezoeken

Direct je vakantie in Noordoost-Jutland boeken?

Noordoost-Jutland is een heerlijke strandbestemming in Denemarken!

Bekijk alle accommodaties in Noordoost-Jutland

Noordoost-Jutland in het kort

Prachtige standen, diepe bossen en topattracties

 • Populair vakantiegebied onder Denen
 • Zandstranden
 • Bosrijk achterland
 • Bijzondere attracties
Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous