Dansk Landbrugsmuseum - Deens Landbouwmuseum in Gl. Estrup

Randersvej 4, 8963 Auning, Denemarken

Het Dansk Landbrugsmuseet ligt op het landgoed Gamle Estrup in Oost-Jutland. Het museum geeft een bijzonder kijkje in de geschiedenis van de Deense landbouw. Behalve een tentoonstelling en een restaurant heeft het Dansk Landbrugsmuseet een botanische tuin met meer dan 400 planten en een appelplantage met maar liefst 270 Deense appelsoorten. Op het omliggende landgoed grazen allerlei oude veerassen.

In de keuken van het landgoed kun je leren hoe lokale gerechten worden klaargemaakt en kun je zelf aan de slag tijdens een van de workshops. Kijk voor meer informatie over evenementen, workshops en openingstijden op de website van het Dansk Landbrugsmuseet. Het museum is gratis toegankelijk voor kinderen tot 18 jaar.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous