Mariager Saltcenter - zoutcentrum in Mariager

Ny Havnevej 6, 9550 Mariager, Denemarken

Mariager Saltcenter is een belevingsmuseum voor het hele gezin. In het toegankelijke museum leer je alles over de zoutwinning in Denemarken.

Doen bij het Mariager Saltcenter

Het Mariager Saltcenter is een interactieve belevenis in Noord-Jutland. Bestudeer de zoutwinning van dichtbij in een van de ‘zouthutten’ of maak je eigen zout in het laboratorium. Zelfs drijven in zout is mogelijk! Behalve een heuse ‘zoutbioscoop’ en een waterspeelplaats staat er een heerlijk zoutbadje voor je klaar. Een museum voor jong en oud, dus!

Je vindt het Mariager Saltcenter aan de kust van Mariager, een van de grotere plaatsen langs het Mariager Fjord.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous