Mossø - grootste meer van Jutland in Denemarken

Klostermøllevej 48, 8660 Skanderborg, Denemarken

De Mossø ligt in het merenhoogland van Denemarken en is het grootste meer van Jutland (1.700 hectare). De langste rivier van Denemarken, de Gudenå, stroomt door de Mossø. Het meer en het omliggende landschap is beschermd gebied om er voor te zorgen dat het bewaard blijft en toegankelijk blijft voor publiek. De omgeving van de Mossø is heuvelachtig met veel bos, heide en landerijen.

De Mossø is een heerlijke plek om te wandelen of om in het water te spelen. Op de meeste plaatse is de Mossø erg ondiep. Om te zwemmen moet je dus meestal heel ver het water in! Ook voor vissers is dit een uitdaging. Even een hengel uitwerpen vanaf de kant is er in de Mossø niet bij, je moet dan met een bootje het meer op.

Aan de Mossø ligt een klein vakantiehuisgebied. De vakantiehuizen liggen meestal vlakbij het water. Een vakantie aan de Mossø is zeer geschikt voor rustzoekers, vissers (als je een boot hebt) en stellen. Ook gezinnen vermaken zich hier prima, want je kunt genoeg uitstapjes maken in de buurt.

De Mossø ligt vlakbij de plaats Skanderborg en je kunt gemakkelijk naar bijvoorbeeld Silkeborg of Aarhus. LEGOLAND is ook goed bereikbaar vanaf je vakantie aan de Mossø.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous