Pøt Strandby - mooi vakantiegebied aan de oostkust van Denemarken

8700 Pot Strandby, Denemarken

Pøt Strandby (ook wel Pøt Strand) is een rustig vakantiegebied aan de oostkust van Jutland in Denemarken. Het ligt vlakbij de bekende badplaats Juelsminde (15 km) en Horsens (15 km).
Het strand van Pøt Strand is smal met stenen. Het water is diep met zand en stenen op de bodem. In de buurt zijn diverse kindvriendelijke badstranden, zoals bij Juelansminde.
In het bos van Tonballe vind je tussen de bomen moerassen en weilanden en een rijk dierenleven. Vanaf de opservatietoren bij het strand kan je vogels observeren.
In de buurt van Pøt Strand ligt Snaptun, een klein havenplaatsje waar de veerboot naar het eiland Hjarno vertrekt. Hjarno is bekend vanwege de ongerepte natuur, Vikinggraven en een van de kleinste kerken van Denemarken. Vanuit Snaptun gaat ook een veerboot naar Alrø en Endelave.
De vakantiehuizen van Pøt Strand liggen bij elkaar, vlakbij het strand. In feite ís Pøt Stand een vakantiehuisgebied. Voor je dagelijkse boodschappen ga je naar Snaptun of beter nog naar Horsens. Horsens is een behoorlijke stad en er zijn diverse supermarkten, een gezellig centrum en verschillende eetgelegenheden.
Pøt Strand is een mooie vakantiebestemming voor rustzoekers en strandliefhebbers. Wil je niet zo ver rijden om er te komen en wil je wel alle mogelijkheden hebben voor het maken van uitstapjes, dan is Pøt Strand zeer geschikt.
  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous