Viborg - kleurrijke domstad in Denemarken

8800 Viborg, Denemarken

Viborg is een van de oudste stadjes in Midden-Jutland en een populaire regio onder natuurliefhebbers en waterspotters. Hoewel dit een van de weinige plekken in Denemarken dat niet dichtbij de kust ligt, zijn de meren bij Viborg minstens zo leuk tijdens een zomerse vakantiedag in Denemarken.

Vakantie in Viborg

Als bisschopstad (sinds 1065) en belangrijk handelscentrum, had Viborg eeuwenlang een cruciale positie in de regio Midden-Jutland. Zo was hier dat de eerste koning van Denemarken zich liet kronen. Vandaag de dag is Viborg’s rijke historie nog altijd goed te zien. De kleurrijke straatjes staan vol oude gebouwen en de grote domkerk torent nog altijd trots uit boven de stad. Tegelijkertijd kun je er uitstekend winkelen en heerlijk eten in een van de lokale eettentjes.

Viborg ligt aan twee meren; de Nørresø en de Sondersø. Tijdens een vakantie in Viborg mag een trip met een rondvaartboot dan ook niet ontbreken. Ook is dit een prachtig (en heuvelachtig!) gebied om te fietsen en te wandelen. En wil je een duik nemen? Het natuurzwembad aan de rand van de Nørresø is een aanrader.

Op Dansk.nl vind je een ruime selectie van vakantiehuizen in de omgeving van Viborg. Populaire natuurgebieden in de omgeving zijn onder andere de Dollerup Bakker en de oevers van het meer de Hald Sø en het Hjarbæk Fjord.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo