Viborg - kleurrijke domstad in Denemarken

8800 Viborg, Denemarken

Viborg is een van de oudste stadjes in Midden-Jutland en een populaire regio onder natuurliefhebbers en waterspotters. Hoewel dit een van de weinige plekken in Denemarken dat niet dichtbij de kust ligt, zijn de meren bij Viborg minstens zo leuk tijdens een zomerse vakantiedag in Denemarken.

Vakantie in Viborg

Als bisschopstad (sinds 1065) en belangrijk handelscentrum, had Viborg eeuwenlang een cruciale positie in de regio Midden-Jutland. Zo was hier dat de eerste koning van Denemarken zich liet kronen. Vandaag de dag is Viborg’s rijke historie nog altijd goed te zien. De kleurrijke straatjes staan vol oude gebouwen en de grote domkerk torent nog altijd trots uit boven de stad. Tegelijkertijd kun je er uitstekend winkelen en heerlijk eten in een van de lokale eettentjes.

Viborg ligt aan twee meren; de Nørresø en de Sondersø. Tijdens een vakantie in Viborg mag een trip met een rondvaartboot dan ook niet ontbreken. Ook is dit een prachtig (en heuvelachtig!) gebied om te fietsen en te wandelen. En wil je een duik nemen? Het natuurzwembad aan de rand van de Nørresø is een aanrader.

Op Dansk.nl vind je een ruime selectie van vakantiehuizen in de omgeving van Viborg. Populaire natuurgebieden in de omgeving zijn onder andere de Dollerup Bakker en de oevers van het meer de Hald Sø en het Hjarbæk Fjord.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous