DFB Reizen stopt na 35 jaar

DFB Reizen stopt na 35 jaar

Beste klant, Denemarken-liefhebber, partner, relatie,

Het zal u niet ontgaan zijn dat de reisbranche het zwaar te verduren heeft door de wereldwijde uitbraak van het Corona virus. Gelukkig zijn we persoonlijk allemaal gezond en we hopen dat u en uw naasten dat ook zijn.

Bericht 15 september 2020

In mei van dit jaar (2020) schreef ik aan onze klanten een mail met de volgende inleiding:

Toen mijn opa, Joop Drenth, in 1985 met Dansk.nl (toen nog Dansk Feriehus Bookingburo) startte, had hij niet kunnen bedenken voor welke uitdagingen wij in ons 35ste jubileumjaar zouden komen te staan. Dankzij zijn liefde voor Denemarken als vakantieland bieden wij al 35 jaar met veel plezier reizen naar Denemarken aan. Van gezinsvakanties naar Legoland tot rondreizen langs de bekende Margrietroute - tot nu toe zo vanzelfsprekend, maar door het coronavirus (covid-19) beleven wij de moeilijkste momenten die wij ooit als bedrijf hebben meegemaakt.

Marlous Lub

Marlous Lub

Directeur/eigenaar Dansk.nl / DFB Reizen BV

Inmiddels is het ruim een half jaar geleden dat de Deense grens voor het eerst werd gesloten voor vakantiegangers om de opmars van covid-19 in te dammen. Wat volgde is een lange periode van onzekerheid, zowel voor ons als voor onze klanten. Mijn team heeft de afgelopen maanden harder gewerkt dan ooit om voor alle getroffen klanten een zo goed mogelijke oplossing te bieden.

Ik kijk met ontzettend veel trots én verdriet terug op de afgelopen periode. Trots op een klein team dat zich vol overgave onder de meest moeilijke omstandigheden voor 100% heeft ingezet voor onze klanten. En verdriet omdat dat deze meest fantastische inzet niet voldoende was om ons bedrijf overeind te houden.

DFB Reizen stopt

Door de vele annuleringen als gevolg van de corona-crisis zijn wij helaas genoodzaakt na 35 jaar te stoppen met Dansk.nl in haar huidige vorm. Het kantoor van ons familiebedrijf, dat juist de laatste maanden meer dan ooit voelde als een familiebedrijf door de geweldige inzet van alle medewerkers, zal binnenkort leeg zijn. Onze Denemarken Specialisten zijn, na vele jaren trouwe dienst, niet meer bereikbaar voor vragen en advies.

Wat betekent dit voor uw reservering?

In feite verandert er voor u niet veel. Wij hebben als bemiddelaar voor u opgetreden bij het maken van de reservering. Nu de reservering tot stand is gekomen zit onze bemiddelende rol er op. Als de reservering nog niet volledig is betaald, wordt ook de financiële afwikkeling overgenomen door de contractpartner.

Vóór 1 december zullen alle lopende reserveringen en omboekingen worden overgedragen aan de contractpartners (de verhuurkantoren), worden alle SGR-Coronavouchers uitbetaald en andere lopende zaken afgerond. Dit zullen we gefaseerd doen, aangezien dit een behoorlijke administratieve klus is en we dit moeten doen met een klein team. We hopen daarbij op uw begrip en geduld. Per 1 december zullen wij niet meer telefonisch bereikbaar zijn en voor die tijd ontvangen al onze klanten een bericht over de bestaande reservering. Update 13 november 2020: op dit moment zijn alle reserveringen per aangetekende email overgedragen. Wij zijn daarom vanaf vrijdag 27 november 2020 niet meer telefonisch bereikbaar.

Er is geen sprake van een faillissement. In overleg met branchevereniging ANVR en SGR hebben we besloten alle reserveringen over te dragen aan de contractpartners, zodat uw reservering blijft bestaan zoals afgesproken. Ook de dekking van het Calamiteitenfonds blijft voor uw reservering bestaan. Daarover hebben wij afspraken gemaakt met het Calamiteitenfonds.

Boekingen worden gefaseerd overgedragen

We zullen in eerste instantie alle reserveringen voor vakantiehuizen overdragen. De reserveringen voor vakantiehuizen van Novasol en dansommer zijn overgedragen en op dit moment werken we aan de overdracht van Feriering / Købmand Hansen. Daarna nemen we contact op over de boekingen van Feriepartner, DanCenter en Sol og Strand. Klanten met een reservering voor een vakantiepark, hotel of rondreis zullen daarna en uiterlijk 15 november 2020 bericht ontvangen. Update 13 november 2020: alle reserveringen per aangetekende email overgedragen.

Achtergrond Dansk.nl

Dit jaar (2020) bestaat Dansk.nl 35 jaar. In die 35 jaar hebben we honderdduizenden mensen met veel plezier kennis laten maken met Denemarken. En we hebben met een vast team het bedrijf dat mijn opa in 1985 oprichtte uitgebouwd tot marktleider voor vakanties naar Denemarken. Ook hebben we in 35 jaar verschillende kleine en grote crisis meegemaakt, maar nog nooit hebben we zo’n diepe crisis meegemaakt als deze. Nog nooit is de Deense grens gesloten geweest, waardoor het voor ons en onze klanten niet mogelijk was naar Denemarken te reizen.

In 2019 hebben mijn ouders, Alberta Lub-Drenth en Jaap Lub, Dansk.nl aan mij overgedragen. Dit deden ze, nadat we jaren met veel inzet en passie hebben samenwerkt, in de hoop dat ik samen met ons team Dansk.nl tot een nog mooier bedrijf zou kunnen maken. Op de achtergrond werkten ze de laatste maanden mee en zagen hoe verschrikkelijk groot de impact van covid-19 op ons en op de organisatie was. Het raakt mij en mijn ouders diep, dat we na 35 jaar afscheid moeten nemen van een team dat voelt als familie. Een familie die Dansk.nl tot dé Denemarken Specialist in Nederland heeft gemaakt.

Tusind tak for alt…

Grietje, Alma, Adriëtte, Ritske, Lisette en Natasja: ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie inzet, trouw en teamspirit. Jaap, Alberta en ik zijn ongelooflijk trots op jullie en zullen nooit vergeten wat jullie voor Dansk.nl betekend hebben. En ik weet zeker dat mijn grootouders, onze oprichters Joop en Martha Drenth-Lantinga, ook trots zouden zijn.

Tot slot wil ik u, onze klanten, Denemarken-liefhebbers, relaties en partners, heel hartelijk bedanken voor uw begrip de afgelopen maanden en uw vertrouwen in ons in de afgelopen 35 jaar.

Dank allen, tusind tak for alt,

Marlous Lub
Dansk.nl / Dé Denemarken Vakantie Specialist

Team Dansk 2020

Team Dansk.nl begin 2020

Van links naar rechts:
Alberta Lub-Drenth, Jaap Lub
Adriëtte Nanninga, Alma Katuin, Lisette van Dijk
Ritske Riemersma, Natasja Baas, Marlous Lub, Grietje Oostland

Team Dansk Feriehus Bookingburo 1990

Dansk Feriehus Bookingburo in 1990

Van links naar rechts:
Martha Drenth-Lantinga, Joop Drenth
Harma Smit, Grietje Oostland
Miranda van der Werf, Alberta Lub-Drenth, Menkie van der Goot

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous