Daugbjerg Kalkgruber - kalkgroeven in Denemarken

Dybdalsvej, Daugbjerg, 8800 Viborg, Denemarken

De Daugbjerg Kalkgruber zijn een van de oudste kalkgroeven van Denemarken. Op deze locatie nabij Viborg werd al in het jaar 1000 naar kalk gegraven. Vandaag de dag kun je zo’n kilometer de groeve in en alles leren over de mijnwerkers en kalkwinning. Ook kun je alles te weten komen over Jens Langkniv (‘Jens Langmes’), een rover die 30 jaar lang in de Daugbjerg Kalkgruber woonde.

De ondergrondse Daugbjerg Kalkgruber staan garant voor een bijzonder dagje uit in Midden-Jutland. Zelfs als het weer een keertje niet meezit: je zit er lekker beschut! Voor kidneren is er een speciale schattenjacht. Lees meer over de openingstijden en rondleidingen op de website van de Daugbjerg Kalkgruber.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous