Henner Friisers Hus - historisch museum in Middelfart

5500, Denemarken

Het Henner Friisers Hus is een historische herberg in het centrum van Middelfart. Het huis stamt uit 1580 en is nu de locatie van een historische museum met verschillende interactieve tentoonstellingen. Een leerzame plek voor jong en oud.

Te zien in het Henner Friisers Hus

Op de begane grond van het Henner Friisers Hus leer je alles over deze bijzondere 19de eeuwse herberg en de gasten die hier kwamen. Op de eerste verdieping is een tentoonstelling over de walvissenjacht die eeuwenlang cruciaal was voor deze regio. Tot slot is er op de tweede verdieping van het Henner Friisers Hus een overzichtstentoonstelling over de geschiedenis van Middelfart vanaf de 16de eeuw.

Openingstijden Henner Friisers Hus

Het Henner Friisers Hus ligt in Middelfart, een kleine plaats in het westen van Funen. Check voor je bezoek de exacte openingstijden op de website van het Henner Friisers Hus. Het huis is namelijk niet het hele jaar door te bezoeken. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het Henner Friisers Hus.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous