Hjerl Hede - openluchtmuseum in West-Jutland, Denemarken

Hjerl Hedevej 14, 7830 Vinderup, Denemarken

In het openluchtmuseum Hjerl Hede stap je een traditioneel Deens boerendorp binnen. Het museum ligt op een groene locatie in het dorpje Vinderup, West-Jutland.

Doen in Hjerl Hede

In het openluchtmuseum Hjerl Hede komt de geschiedenis van het Deense platteland letterlijk tot leven. Loop binnen bij de lokale bakker voor een historisch stukje brood, vraag de drogist om een puntzak zuurtjes of bewonder de traditionele molen. Ook de plattelandsschool en talrijke werkplaatsen hebben een plekje op Hjerl Hede. Daarmee geeft een mooi beeld van het Denemarken van zo’n 200 jaar geleden.

Hjerl Hede bezoeken tijdens je vakantie in Denemarken

Hjerl Hede ligt in Vinderup, een klein dorp nabij Holstebro. Daarmee is het openluchtmuseum prima te bezoeken vanaf een vakantieadres langs de westkust of het merengebied (Midden-Jutland). Het vissersstadje Lemvig ligt zo’n 45 kilometer verderop en ook vanuit Silkeborg is het ongeveer een uur rijden naar Hjerl Hede.

Openingstijden Hjerl Hede

De leukste tijd om het openluchtmuseum Hjerl Hede te bezoeken is tijdens het hoogseizoen. Het dorp is dan bewoond en de lokale handwerkers, huisvrouwen en kinderen vertellen je graag veel meer over hun plattelandsleven. Ook buiten het hoogseizoen is Hjerl Hede – beperkt – geopend. Check vooraf de exacte openingstijden online.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous