Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 25 maart, 09:00 uur

Het coronavirus (COVID-19) houdt de hele wereld in zijn greep. Wij staan voor een situatie die zich nog nooit eerder heeft voorgedaan. Ook u hebt vast vragen. Hoe is de situatie in Denemarken? En wat betekent dit voor uw vakantie? Dit proberen wij u hieronder zo goed mogelijk uit te leggen. Leest u daarom alstublieft deze pagina aandachtig door.

Lees hier verder en bekijk de veelgestelde vragen over het coronavirus

(Tekst gaat hieronder verder)

Beste klanten,

Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen, zodat u een betere inschatting en wellicht keuze kunt maken in de huidige situatie met betrekking tot uw vakantie. Houdt u er rekening mee dat wij vanaf 13 april per week vooruit kijken. Onderstaande maatregelen zijn algemene richtlijnen en uw situatie kan verschillend zijn. U kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. 

Op dit moment zijn de genoemde maatregelen (nog) niet van kracht voor aankomsten na 13 april 2020. Dit is in overleg met de ANVR.


Algemeen

Uw boeking valt bij ons altijd onder de ANVR Reizigersvoorwaarden
. Welke voorwaarden van toepassing zijn vindt u terug op uw eerste boekingsbevestiging en op uw factuur. Kijk goed naar uw voorwaarden om te weten te komen welke maatregelen er voor u gelden (of zouden kunnen gelden in geval van verlenging van het inreisverbod). Dit zijn de voorwaarden die op uw reservering van toepassing kunnen zijn:  

ANVR Boekingsvoorwaarden

In het geval van de ANVR Boekingsvoorwaarden heeft u in feite een overeenkomst met de dienstverlener in Denemarken. Dat houdt in dat wij voor u bemiddelen en dat wij in dit geval ook met u contact opnemen met het coulance voorstel van deze dienstverlener. Wij proberen dan in overleg met u de reservering om te boeken naar een datum later in het jaar of volgend jaar (indien dit tot de mogelijkheden behoort). 

Kan dat niet, dan is het in sommige gevallen mogelijk een voucher uit te geven voor het aan ons betaalde bedrag. Dit voucher kunt u dan binnen een jaar of uiterlijk 31 december 2020 gebruiken voor een reservering via ons bij dezelfde dienstverlener. Wij helpen u daarbij graag. Dit voucher valt niet onder de garantie van SGR en wordt rechtstreeks vanuit de dienstverlener aan u verstrekt (of wij zenden dit aan u toe). 

Wilt u geen gebruik maken van een van deze opties, dan kunt u alsnog annuleren tegen de annuleringskosten zoals die in de voorwaarden van de dienstverlener. 

Het terugbetalen van de reissom is niet mogelijk wanneer u onder de ANVR Boekingsvoorwaarden heeft geboekt. 

ANVR Reisvoorwaarden

Wij proberen in alle gevallen de reserveringen in overleg met onze leverancier (de uiteindelijke dienstverlener in Denemarken) om te boeken naar een latere datum in 2020 of 2021 (indien dit tot de mogelijkheden behoort). Kan dat niet, dan ontvangt u een voucher voor het aan ons betaalde bedrag. Dit voucher kunt u dan binnen een jaar gebruiken voor een reservering via ons bij dezelfde leverancier (dienstverlener). Wij helpen u daarbij graag. Dit voucher valt dan onder de SGR garantie. Deze optie is (ook) alleen mogelijk als het volledige bedrag aan ons betaald is.

De ANVR heeft besloten dat het voor de reisorganisaties niet te doen is om reissommen contant terug te betalen en dit is dus ook niet mogelijk. Daarom vertrekken we in die gevallen een voucher. 

Wilt u geen gebruik maken van een van deze opties, dan kunt u alsnog annuleren tegen de annuleringskosten zoals die in de voorwaarden van de leverancier zijn omschreven (dit is een uitzondering die in onze Algemene Voorwaarden staat omschreven).  

Wij hopen dat u hiermee beter inzicht heeft in de mogelijkheden met betrekking tot uw vakantie. Wij weten (nog) niet alles, kunnen helaas de toekomst niet voorspellen en weten dus ook nog niet hoe het straks verder gaat mochten de grenzen na 13 april langer gesloten blijven. 

Met vriendelijke groet,

Dansk.nl

Toegangsbeperkingen en voorzorgsmaatregelen

Huidige reisadvies Denemarken

Op dit moment geldt er code Oranje voor reizen naar Denemarken. Dat houdt in dat Ministerie van Buitenlandse Zaken alleen noodzakelijke reizen adviseert. Door de recente sluiting van de Deense grenzen (14 maart t/m 13 april 2020) is reizen naar Denemarken vanuit Nederland niet mogelijk. Kijk hier voor de laatste update op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voorzorgsmaatregelen nationale autoriteiten Denemarken

De grenzen zijn momenteel van 14 maart t/m 13 april 2020 gesloten voor iedereen zonder Deens paspoort. Daarnaast zijn de Denen gevraagd zo veel mogelijk thuis te werken en zijn scholen en universiteiten gesloten. Musea, sportfaciliteiten en andere openbare faciliteiten zijn gesloten. Supermarkten zijn gewoon geopend. 

De situatie rondom besmettingen wordt gecoördineerd door de Deense Sundhedsstyrelsen (de Deense tegenhanger van het RIVM). Op deze website van de Deense overheid wordt het actuele aantal Corona-besmettingen aangegeven.

Veelgestelde vragen

Ik heb een aanbetaling gedaan voor mijn vakantie. De reisorganisatie vraagt om de rest van de reissom te betalen. Maar ik weet niet of mijn vakantie doorgaat, moet ik toch de hele reissom voldoen?

De ANVR zegt dat je de hele reissom moet betalen, de ANVR-voorwaarden voor betaalverplichtingen zijn streng. Als je niet binnen de gestelde termijn betaalt, maak je als consument bijvoorbeeld ook geen aanspraak op zo’n Corona-voucher.

Welke ANVR Reizigersvoorwaarden zijn van toepassing op mijn boeking?

Welke voorwaarden van toepassing zijn vindt u terug op uw eerste boekingsbevestiging en op uw factuur. Kijk goed naar uw voorwaarden om te weten te komen welke maatregelen er voor u gelden (of zouden kunnen gelden in geval van verlenging van het inreisverbod). Op dit moment zijn de genoemde maatregelen (nog) niet van kracht voor aankomsten na 13 april 2020. Dit is in overleg met de ANVR.

Ik heb een vakantie geboekt met vertrek na 13 april. Wat kunt u hierover zeggen?

De omstandigheden zijn zo uitzonderlijk, dat het helaas niet mogelijk is om op dit moment iets over de situatie na 13 april te zeggen. De ANVR raadt aan te wachten tot er meer bekend is over het openstellen van de grenzen na 13 april. Dit advies volgen wij op. Wilt u alsnog uw reis annuleren? Dan gelden hiervoor de reguliere annuleringsvoorwaarden en kunt u dat uitsluitend per mail aan ons doorgeven via info@dansk.nl.

Welke kosten zijn verbonden aan een annulering?

In geval van een annulering, worden de annuleringskosten berekend over de huursom.

  • Kosten die niet gerestitueerd worden: annuleringsverzekering (wanneer van toepassing), boekingskosten en calamiteitenfonds.

Hoe zit het met mijn betalingsverplichting? 

U heeft een betalingsverplichting die u moet nakomen. Het is ook NIET mogelijk om uw (aan)betaling uit te stellen. Betaal op tijd om extra kosten te voorkomen. 

Wat dekt het Calamiteitenfonds?

Het Calamiteitenfonds heeft bekend gemaakt geen dekking te bieden tegen het coronavirus.

Wat dekt mijn Reis- of Annuleringsverzekering?

De dekking verschilt per verzekering en per verzekeraar, ook het moment van afsluiten van de verzekering is van belang. U kunt de dekking van uw verzekering terugvinden op uw polis. Heeft u een reis- of annuleringsverzekering direct bij uw reservering op Dansk.nl afgesloten? Dan heeft u een kortlopende reisverzekering en/of een kortlopende annuleringsverzekering via Europeesche Verzekeringen. Kijk op de site van Europeesche Verzekeringen voor meer informatie.

Ik ben werkzaam in de zorg, mag ik mijn vakantie omboeken of annuleren?

De overheid heeft zorgpersoneel opgeroepen geen reizen te ondernemen naar het buitenland. U kunt uiteraard de reis annuleren, tegen de normale annuleringskosten. Misschien kunt u dan (lees de polisvoorwaarden) gebruikmaken van de reis- en/of annuleringsverzekering. Als dit niet het geval is, kunt u de annuleringskosten in bepaalde gevallen mogelijk zelfs neerleggen bij uw werkgever. Het ligt helaas niet in onze invloedssfeer om deze kosten voor onze rekening te nemen.

Welke adviezen volgt u?

Dansk.nl is aangesloten bij ANVR en hebben doorlopend contact met instanties, waaronder ANVR over de situatie en hoe te handelen. Berichtgeving op deze pagina is o.a. op basis van de ANVR Reizigersvoorwaarden. Kijk hier voor de actuele informatie van ANVR. Verder volgen wij de adviezen van het RIVM op en daarnaast houden wij de situatie in Denemarken nauwlettend in de gaten via de Deense Sundhedsstyrelsen (de Deense tegenhanger van het RIVM).

Updates

Update 18/03/2020, 14:30 uur: in verband met de overheidsmaatregelen is de opening van zowel LEGOLAND als LEGO House voorlopig uitgesteld tot 24 april 2020.

Update 13/03/2020 (19.30 uur) – Zojuist is bekend geworden dat Denemarken de grenzen vanaf 14 maart 2020 12.00 uur sluit voor alle niet-Denen tot en met 13 april 2020. Dat houdt in dat in deze periode alleen Denen het land in mogen. Voor zover bij ons bekend mogen Nederlanders en Belgen die nu in Denemarken zijn wel uitreizen (terug naar Nederland en België). Onze klanten die vanaf vandaag t/m 16 maart naar Denemarken zouden vertrekken zullen wij eerst persoonlijk telefonisch op de hoogte stellen, vanaf maandag 16 maart zullen wij contact opnemen met de klanten die een accommodatie geboekt hebben met aankomst na 16 maart 2020, in volgorde van aankomstdatum. Wij begrijpen dat u met veel vragen zit, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

_________________________________________________________________________________________________

Update 13/03/2020 – Wegens extreme drukte zijn wij telefonisch slecht bereikbaar. Wij verzoeken u daarom niet-dringende vragen per mail aan ons te stellen via info@dansk.nl. Op zaterdag en zondag zijn wij gesloten. Mocht u zich momenteel in Denemarken bevinden, dan kunt u in geval van nood telefonisch contact opnemen met onze nooddienst. Het telefoonnummer vindt u in uw reisbescheiden.

_________________________________________________________________________________________________

Update 12/03/2020 (08:30) – Gisteravond (11 maart 2020) heeft de Deense regering vergaande maatregelen aangekondigd om het aantal Corona-besmettingen in te dammen. Dat houdt onder andere in dat de scholen en universiteiten vanaf aanstaande maandag (16 maart 2020) voor de komende 2 weken (dus tot 30 maart 2020) worden gesloten. Supermarkten zijn wel geopend, maar overige openbare faciliteiten zoals zwembaden worden zo veel mogelijk gesloten.

_________________________________________________________________________________________________

Update LEGOLAND (per 12/03/2020): in verband met de overheidsmaatregelen is de opening van LEGOLAND op 28 maart voorlopig uitgesteld tot 4 april 2020.

Update LEGO House (per 12/03/2020): in verband met de overheidsmaatregelen is LEGO House voorlopig uitgesteld tot 30 maart 2020.

Update Nordsøen Oceanarium (per 12/03/2020): in verband met de overheidsmaatregelen is Nordsøen Oceanarium tot nader order gesloten.

Update Aalborg Zoo (per 13/03/2020): in verband met de overheidsmaatregelen zijn de restaurants en overdekte verblijven in de dierentuin gesloten. Alle buitenruimtes en verblijven zijn voor publiek geopend.

_________________________________________________________________________________________
Zoeken