Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 17 september, 16:00 uur

De Deense grens is vanaf zaterdag 19 september 2020 gesloten tot nader order voor reizigers uit Nederland en België. Dit blijkt uit een officiële lijst die elke donderdag gepubliceerd wordt door het Deense Statens Serum Institut (equivalent van de RIVM).

Wij informeren nu alle klanten met vertrek in september, verdere info volgt z.s.m.

Op 15 september 2020 heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Kopenhagen en Odense gewijzigd naar oranje. Lees verder op deze pagina wat dat betekent.


Kijk op dansk.nl/corona-maatregelen voor actuele informatie m.b.t. toegangsmaatregelen en algemene maatregelen in Denemarken.

Lees hier verder en bekijk de veelgestelde vragen over het coronavirus

(Tekst gaat hieronder verder)

Toegangsbeperkingen en voorzorgsmaatregelen

Huidige reisadvies Denemarken

Sinds 15 september 2020 heeft het Nederlandse Ministerie van Buitelandse Zaken het reisadvies voor Denemarken aangepast. Voor een verblijf in de steden Odense en Kopenhagen geldt nu code oranje. Dat houdt in dat u na een verblijf in deze steden bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine gaat. Overige delen van Denemarken zijn vooralsnog code ‘geel’. Kijk hier voor de laatste update op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voorzorgsmaatregelen nationale autoriteiten Denemarken

De situatie rondom besmettingen wordt gecoördineerd door de Deense Sundhedsstyrelsen (equivalent van de GGD).

Versoepelingen maatregelen Denemarken

De volgende maatregelen in Denemarken zijn volgens de richtlijnen al versoepeld:

  • Sinds 20 april zijn basisscholen en contactberoepen, waaronder kappers en masseurs weer open
  • Sinds 11 mei mogen winkelcentra weer open volgens de richtlijnen
  • Restaurants en cafés mogen sinds 18 mei weer klanten ontvangen met inachtneming van gepaste afstand. Ook oudere schoolkinderen in de klassen 6 t/m 10 mogen weer naar school
  • Sinds woensdag 20 mei is er door de Deense overheid besloten om dierentuinen, musea en kunstgaleries versneld te open. Hoewel zij per direct mogen openen, kan dit kan nog wel per organisatie wat verschillen.
  • Sinds 8 juni zijn outdoor attractieparken weer open en wordt groepsvorming verruimd van max. 10 personen naar >30-50 personen
  • Sinds 8 juli is het verbod op groepsvorming verruimd van 30-50 personen naar 100 personen

Ontdek hier meer over de versoepelingen en maatregelen.

Veelgestelde vragen

Waarom is het reisadvies gewijzigd?

De Deense overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen.

Ik heb een aanbetaling gedaan voor mijn vakantie, maar ik weet niet of mijn vakantie doorgaat, moet ik toch de hele reissom voldoen?

U heeft een betalingsverplichting die u moet nakomen. Het is niet mogelijk om uw (aan)betaling uit te stellen. Betaal op tijd om extra kosten te voorkomen. De ANVR zegt dat je de hele reissom moet betalen, de ANVR-voorwaarden voor betaalverplichtingen zijn streng. Als er niet binnen de gestelde termijn betaald wordt, maakt de consument bijvoorbeeld ook geen aanspraak op een Corona-voucher.

Als ik straks naar LEGOLAND wil, moet ik dan reserveren?

Als u vooraf de toegangskaarten voor LEGOLAND bij ons (via Dansk.nl) gekocht heeft, dan hoeft u niet te reserveren. LEGOLAND heeft met ons afgesproken dat onze klanten met een vooraf gekocht ticket altijd toegang krijgen tot LEGOLAND en niet hoeven reserveren. Mocht hier verandering in komen én dit betrekking hebben op uw reisperiode, dan nemen wij contact met u op.

Welke kosten zijn verbonden aan een annulering?

In geval van een annulering, worden de annuleringskosten berekend over de huursom.

  • Kosten die niet gerestitueerd worden: annuleringsverzekering (wanneer van toepassing), boekingskosten en calamiteitenfonds.

Wat dekt het Calamiteitenfonds?

Het Calamiteitenfonds heeft bekend gemaakt geen dekking te bieden tegen het coronavirus.

Wat dekt mijn Reis- of Annuleringsverzekering?

De dekking verschilt per verzekering en per verzekeraar, ook het moment van afsluiten van de verzekering is van belang. U kunt de dekking van uw verzekering terugvinden op uw polis. Heeft u een reis- of annuleringsverzekering direct bij uw reservering op Dansk.nl afgesloten? Dan heeft u een kortlopende reisverzekering en/of een kortlopende annuleringsverzekering via Europeesche Verzekeringen. Kijk op de site van Europeesche Verzekeringen voor meer informatie.

Welk onderdeel van de ANVR Reizigersvoorwaarden zijn van toepassing op mijn boeking?

Algemeen
Uw boeking valt bij ons altijd onder de ANVR Reizigersvoorwaarden
. Welk onderdeel van de voorwaarden (ANVR-Boekingsvoorwaarden of de ANVR-Reisvoorwaarden) van toepassing is op uw reservering vindt u terug op uw eerste boekingsbevestiging en op uw factuur.

ANVR-Boekingsvoorwaarden
In het geval van de ANVR-Boekingsvoorwaarden heeft u in feite een overeenkomst met de dienstverlener in Denemarken. Dat houdt in dat wij voor u bemiddelen en dat wij in dit geval ook met u contact opnemen met het coulance voorstel van deze dienstverlener. Wij proberen dan in overleg met u de reservering om te boeken naar een datum later in het jaar of volgend jaar (indien dit tot de mogelijkheden behoort). 

Kan dat niet, dan is het in sommige gevallen mogelijk een omboekregeling uit te geven voor het aan ons betaalde bedrag. Deze omboekregeling kunt u gebruiken voor een reservering via ons bij dezelfde dienstverlener. Wij helpen u daarbij graag. 

Wilt u geen gebruik maken van een van deze opties, dan kunt u alsnog annuleren tegen de annuleringskosten zoals die in de voorwaarden van de dienstverlener. 

ANVR-Reisvoorwaarden
Wanneer u een boeking heeft onder dan ANVR Reisvoorwaarden, dan proberen wij in alle gevallen de reserveringen in overleg met onze leverancier (de uiteindelijke dienstverlener in Denemarken) om te boeken naar een latere datum in 2020 of 2021 (indien dit tot de mogelijkheden behoort). Kan dat niet, dan ontvangt u een corona-voucher. Deze voucher kunt u dan binnen een jaar gebruiken voor een reservering via ons bij dezelfde leverancier (dienstverlener). Wij helpen u daarbij graag. Deze voucher valt dan onder de SGR garantie. 

De ANVR heeft besloten dat het voor de reisorganisaties niet te doen is om reissommen contant terug te betalen. Daarom is er een corona-voucher ontwikkeld door branchevereniging ANVR. De voucher wordt – gelet op de uitzonderlijke situatie waarin we verkeren – gezien als een passende oplossing: dit wordt erkend door zowel de Europese Commissie als het Ministerie van Economische Zaken. Deze erkenning geldt nog steeds, ook na de uitspraak van de Europese Commissie op woensdag 13 mei. ANVR geeft in een open brief aan dat er niks is veranderd voor de reisvouchers en roept ook nadrukkelijk op de voucher te accepteren. 

Wilt u geen gebruik maken van een van deze opties, dan kunt u alsnog annuleren tegen de annuleringskosten zoals die in de voorwaarden van de leverancier zijn omschreven (dit is een uitzondering die in onze Algemene Voorwaarden staat omschreven).  

Zoeken