Op vakantie naar Denemarken in eigen huis met deze Deense liedjes en artiesten

Het is vanwege de coronavirus even niet mogelijk om op vakantie naar Denemarken te gaan. Om er het beste van te maken hebben wij een playlist samengesteld vol Deense liedjes en artiesten. Zo kun je toch het Denemarken vakantiegevoel in eigen huis halen. We hebben er alvast een aantal liedjes uitgehaald die favoriet zijn bij onze specialisten. Veel luisterplezier!

Waar kan ik deze Deense muziek luisteren? 

Je kunt onze playlist vinden op Spotify onder de naam “DanskNL hygge in huis – Deense artiesten” of klik hier op de link en ga rechtstreeks naar onze playlist.

Only Teardrops van Emmelie de Forest kan natuurlijk niet uit het lijstje ontbreken. Met dit nummer heeft Emmelie het Eurovisiesongfestival in 2013. 

Emmelie De Forest tijdens het Eurovisiesongfestival

Alphabeat met Fascination is zo’n vrolijk nummer dat je even weer terug bent bij die heerlijke vakantiesfeer.

Tina Dico is een Deense singer-songwriter geboren in Aarhus, Denemarken. Ze maakt prachtige muziek vol inspirerende teksten. Het liedje Someone You Love is er daar een van.

Nik & Jay vormen zijn een R&B/pop duo uit Værløse, Denemarken. Ze rappen voornamelijk in het Deens en zijn niet alleen favoriet onder het Deense publiek, maar ook bij onze specialisten. En het is een leuke manier om wat Deens te leren!

Voor wie op zoek is naar wat pittigers kan beter luisteren naar de heavyrockband Volbeat. Last day under the sun is hun laatste nummer dat ze hebben uitgebracht en rocken doet het zeker!

De favoriete Deense vakantieliedjes van onze Instagram volgers

We hebben deze vraag natuurlijk ook aan onze volgers gesteld en daar kwamen ook hele leuke suggesties uit die we graag met je delen: 

  • Rasmus Seebach
  • Lukas Graham
  • Medina
  • Oh Land
  • Per Nørgård
  • Julie Bertelsen
  • Saybia
  • Kim Larsen

Uit de oude doos van Denemarken

Natuurlijk zijn er ook genoeg Deense artiesten uit de oude doos die we niet mogen vergeten. Wie kent de groep Toy-Box nog? Of Aqua met het foute nummer Barbie girl?

Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous