Hjemsted Oldtidspark - beleef de IJzertijd in Denemarken

Hjemstedvej 60, 6780 Skaerbaek, Denemarken

Het Hjemsted Oldtidspark is een populair openluchtmuseum in West-Jutland. Je kunt er wandelen door een dorp uit de IJzertijd, kletsen met Romeinse missionarissen en varen in een boomstam. Ook het ondergrondse museum is een bezoek meer dan waard.

Doen in het Hjemsted Oldtidspark

Het Hjemsted Oldtidspark is een van de meest kindvriendelijke musea in Denemarken. Kinderen kunnen veel dingen zelf aanraken en er worden allerlei spannende activiteiten georganiseerd. Zo kun je er gaan voor een lesje boogschieten, zelf archeologische schatten opgraven of meehelpen op een van de werkplaatsen. Op de website van het Hjemsted Oldtidspark vind je veel meer informatie over de activiteiten.

Vakantie in de buurt van Hjemsted Oldtidspark

Het Hjemsted Oldtidspark ligt in het plaatsje Skærbæk aan de Westkust. Het openluchtmuseum ligt niet ver van vakantiepark Skærbæk Ferieby, een gewild vakantiepark in Denemarken onder gezinnen. De omgeving zit vol verrassende attracties. Je zit hier midden in Nationaal Park de Waddenzee, het grootste nationale park van Denemarken. Het Vadehavscentret (bezoekerscentrum), de Mandøbussen en het eeuwenoude stadje Ribe zijn stuk absolute must sees in deze regio van Zuid-Denemarken. En heb je de smaak van openluchtmusea te pakken? Ook het Ribe Vikingecenter ligt in de buurt!

Openingstijden Hjemsted Oldtidspark

Het Hjemsted Oldtidspark is niet het hele jaar door geopend. Check voor je bezoek dus altijd eerst even de website voor de actuele openingstijden.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous