Kalklandet - kalksteengroeve in Zuid-Sjælland

4640, Denemarken

Kalklandet is een kalksteengroeve in Faxe. Dit unieke gebied ligt in het zuiden van Sjælland, zo’n 80 kilometer van hoofdstad Kopenhagen. Kalklandet is een bijzondere locatie om op fossielenjacht te gaan: het geeft een kijkje van maar liefst 63 miljoen jaar terug in de tijd!

Bezoek aan Kalklandet

Kalklandet ligt nabij Rødvig, een voormalig havenstadje in Zuid-Sjælland. Rødvig heeft een kindvriendelijk strand en is het startpunt van een wandeling naar de beroemde krijtrotsen van Stevns Klint (UNESCO Werelderfgoed). Een leuke manier om de kalksteengroeve en de omliggende bezienswaardigheden te bezoeken is via de hop-on-hop-off bus. Deze ‘Stevnsbussen’ is gratis en komt langs alle mooiste plekjes rondom Kalklandet. Tip: wil je meer weten over de natuur en de fossielen van Kalklandet? Begin je dag dan bij het Geomuseum Faxe, een leerzaam natuurhistorisch museum nabij de kalksteengroeve.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous