Louisiana Museum of Modern Art - nabij Deense hoofdstad Kopenhagen

Gammel Strandvej 13, 3050 Humlebaek, Denemarken

Het Louisiana Museum of Modern Art ligt op een prachtig plekje aan de noordkust van Sjælland. Naast een vaste collectie brengt het museum wisselexposities van grote namen uit binnen- en buitenland. De afgelopen jaren kwamen werken van onder andere Pablo Picasso, Arp, Francis Bacon, Max Ernst, Andy Warhol en Rineke Dijkstra al voorbij.

Doen in Louisiana

Het Louisiana Museum of Modern Art is dé reden om naar het kleine Humlebæk af te reizen tijdens je vakantie in Denemarken. De wisselexposities zijn altijd weer verrassend en van hoge kwaliteit. Ook de vaste collectie met kunst uit de 20ste eeuw en de mooi gelegen beeldentuin zijn een bezoek waard. Zelfs als je niet zo van moderne kunst houdt, zal Louisiana je verrassen. Het gebouw is een bijzondere mix van architectuur, kunst en landschap en ligt direct aan zee. En kinderen? Die kunnen zelf aan de slag in de workshopruimte.  Of veel meer leren over de actuele tentoonstelling in hun eigen ‘kinderhuis’.

Vakantie nabij Louisiana

Het Louisiana Museum of Modern Art ligt zo’n 45 kilometer ten noorden van Kopenhagen, niet ver van Helsingør. Het is dan ook leuk als dagtrip vanaf een vakantieadres op de Oost-Deense eilanden. Vanuit populaire badplaatsjes als Gilleleje, Hornbæk en Rågeleje is Louisiana prima te bereiken.

Openingstijden Louisiana

Check voordat je op pad gaat altijd even de actuele informatie over de tentoonstellingen, kinderworkshops en openingstijden op de website van het Louisiana Museum of Modern Art.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous