Strand - Slettestrand

9640 Slettestrand, Denemarken

Slettestrand is een zandstrand in een prachtige gedeelte van Noord-Jutland. Het brede zandstrand is omringd door een groot duingebied met mooie wandelpaden.

Vakantie in Slettestrand

Slettestrand is een van de vele populaire zandstranden aan de Westkust. Vooral sinds het fungeert als locatie in de geliefde televisieserie ‘Badehotellet’ (‘strandhotel’), weten veel Denen de brede zandstranden en het omliggende natuurgebied goed te vinden.

Favoriet onder natuurliefhebbers is Svinkløv Klitplantage, dat grenst aan Slettestrand. Dit aangelegde natuurgebied is een goede plek om herten te spotten en te fietsen. Vooral het 20 km lange mountainbike-pad is prachtig: het werd verkozen tot een van de allerbeste mountainbikeroutes van het land.

Slettestrand is een ideale locatie voor een actieve strandvakantie in Denemarken. Behalve het mooie zandstrand en mountainbikeroutes vind je hier goede wandelpaden en een bijzonder vissersdorpje. In het lokale culturele centrum kun je bovendien meekijken hoe boten op traditionele wijze gerestaureerd en gebouwd worden.

Rondom Slettestrand liggen verschillende vakantiehuisgebieden met een gevarieerd aanbod. Daarnaast zit je hier nabij een paar van die andere populaire Deense badplaatsen als Blokhus (afstand: zo’n 30 km) en Løkken (zo’n 45 km). Ook Nationaal Park Thy en de Vikingschatten van Aggersund liggen in de omgeving.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous