De beste stranden van Denemarken?

Zo vind je ze!

Rømø Strand. Foto: Rømø Galleriet
Rømø Strand in Zuid-Denemarken. Foto: Rømø Galleriet

Als er één ding is dat wij de afgelopen 30 jaar geleerd hebben, is het wel dat smaken verschillen. Wat voor de één het allerbeste strand van Denemarken is, is voor de ander slechts een tussenstop onderweg naar dat ene favoriete plekje. Dus een toplijstje van DE beste stranden van Denemarken? Wij bespreken liever al het moois waaruit je kunt kiezen!

Breed = Best? De brede stranden van Denemarken

Denemarken staat bekend om de gigantisch brede stranden. Op sommige locaties – zoals het eiland Fanø – zijn de stranden tot wel een kilometer breed. Ook op de brede stranden van Rømø en Løkken is er zelfs volop plek om met je auto rond te rijden. De Westkust is sowieso een toplocatie als je houdt van wat extra ruimte. Henne Strand, Blåvand, Houstrup, Nymindegab: het zijn allemaal vakantiebestemmingen met eindeloos brede zandstranden.

Strand bij Møns Klint. Foto: VisitDenmark / Niclas Jessen
Strand bij de krijtrotsen van Møns Klint op de Oost-Deense eilanden. Foto: VisitDenmark / Niclas Jessen

Kindvriendelijke stranden van Denemarken

Is een strandvakantie in Denemarken pas geslaagd als je kinderen ongestoord kunnen rondspetteren langs de waterkant? Dan vind je de beste stranden van Denemarken langs de oostkust van Jutland. Onder andere bij Grønninghoved en Hejlsminde blijft het water lang ondiep. Ideaal voor kleine kinderen! Ook op veel andere plekken in Zuid-Denemarken – waaronder Kerteminde (op Funen) – vind je rustig en ondiep water.

Tip: Neem waterschoentjes mee voor je kinderen. Vooral langs de oostkust van Zuid-Denemarken bestaat het strand veelal uit zand en kiezelstenen.

Ærøskøbing Strand. Foto: VisitDenmark / Niclas Jessen
Ærøskøbing Strand in Zuid-Denemarken. Foto: VisitDenmark / Niclas Jessen

Ruimte = Rust = Topbestemming

Met meer dan 7.000 kilometer aan kustlijn, is er aan ruimte bepaald geen gebrek in Denemarken. Een paar van de beste stranden van Denemarken liggen dan ook heerlijk verborgen achter diepe bossen en hoge duinpannen. Ga jij het liefst voor een afgelegen strand omringd door de natuur? Ontdek dan de prachtige stranden bij Trelde Næs of op het eiland Ærø. Of bezoek de relatief rustige Oost Deense eilanden. Vooral de vakantiehuizen van Feriepartner op Møn zijn ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Blauwe Vlag bij Henne Strand. Foto: VisitDenmark / Niclas Jessen

Tip: Blå Flag

Tip: De beste stranden in Denemarken hebben één ding gemeen: er wappert een blauwe vlag. Deze ‘Blå Flag’ is het keurmerk voor goed zwemwater – water dat tijdens het hoogseizoen nauwkeurig in de gaten gehouden wordt. Benieuwd naar blauwe vlaggen nabij jouw vakantieadres? Loop even binnen bij het lokale VVV-kantoor of vraag het voor vertrek aan onze Denemarken Specialisten.

Op zoek naar een vakantieadres aan zee? Check hier al onze vakantiehuizen, vakantieparken en campings op max. 500 meter van het water.

Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous