De stranden van Zuid-Denemarken

De stranden van Zuid-Denemarken

Van onstuimig en rotsachtig tot rustig en kindvriendelijk

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

De stranden van Zuid-Denemarken

Trotseer jij graag de ruige golven van de Noordzee?
Of ga je liever voor het rustigere water van het Kattegat?
Langs de stranden van Zuid-Denemarken kan het allemaal.

Meer over de stranden van Zuid-Denemarken

(Tekst gaat hieronder verder)

Stranden van Zuid-Denemarken in het kort

De mooiste stranden om de hoek!

 • Veel variatie
 • Kindvriendelijke stranden met ondiep water
 • Ruigere stranden met rotsen en hoge golven
 • Zowel strand- als kiezelstranden
tip van onze Denemarken Specialisten

Ga je op vakantie naar Denemarken met kleine kinderen? Neem dan waterschoentjes mee. Sommige stranden, vooral aan de oostkust zijn kiezelstranden. Met waterschoentjes aan kunnen kinderen zorgeloos spelen aan zee in Zuid-Denemarken.

Alberta

Alberta

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

Brede zandstranden + bruisende badplaatsen

Hoeveel opblaaskrokodillen en strandschermen je ook meeneemt, er is ongetwijfeld meer dan genoeg plek voor je stranduitrusting op de stranden van Zuid-Denemarken. Op het eiland Fanø zijn de stranden tot wel een kilometer breed! Ook de zandstranden van Nymindegab zijn heerlijk wijds. Bij Houstrup Strand krijg je er bovendien een uitgestrekt duingebied bij. Ideaal voor een wandeling of een fietstocht.

Populaire badplaatsen aan de westkust zijn onder andere het bruisende Henne Strand en het rustigere Blåvand. Beide zandstranden hebben mooie duingebieden en zijn vooral in de meivakantie en de zomervakantie druk bezocht. Ook het strand bij het meer de Kvie Sø (in het achterland) is een populaire bestemming. Gezinnen met kinderen komen hier graag voor het rustige water, de speeltuin en het pannenkoekenhuis.

Kindvriendelijke stranden langs de Lille Bælt

Eén bezoek aan de stranden bij de Lille Bælt en je begrijpt waarom deze regio zo’n fijne vakantiebestemming is voor gezinnen. Op stranden van Zuid-Denemarken als Grønninghoved en Binderup Strand blijft het zeewater heerlijk lang ondiep. Ook het strand van Trelde Næs is erg kindvriendelijk. De omliggende bossen zijn bovendien perfect om verkoeling te zoeken tijdens een zomerse dag. Het plaatsje Haderslev heeft, zoals veel locaties aan de Lille Bælt, zowel zand- als kiezelstrand.

Wil je de stranden van Zuid-Denemarken combineren met een stedentrip? Dan is het stadsstrand van Fredericia, het Østerstrand, een goede keuze. Je zit hier om de hoek bij de gezellige winkelstraten. Ook op het strand van Hejlsminde zit je dichtbij het centrum. Het maakt het authentieke vissersdorpje tot een ideale vakantiebestemming om zowel de natuur als de cultuur van Zuid-Denemarken te ervaren.

Funen: Stranden voor natuurliefhebbers

De kustlijn van Funen is minstens zo divers als de rest van de stranden van Zuid-Denemarken. Bij Faaborg zijn de zandstranden omringd door natuur. Ook bij Kerteminde is de natuur nooit ver weg. Het noordstrand is bovendien populair onder gezinnen: het water blijft hier lang ondiep. Ook het Marina strand van Bogense heeft relatief ondiep water. Ideaal voor de allerkleinsten, dus! Wil je liever gelijk de diepte in? Dan is het Fyns Badestrand in Nyborg een goede keuze.

Vanuit Funen zijn bovendien een paar andere bijzondere stranden van Zuid-Denemarken te bereiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een strand omringd door hoge duinen zoals het Ristinge Strand op Langeland? Of de bijna on-Deense rotsen langs de kust van het eilandje Ærø?

Stranden dichtbij huis

Ga je voor een korte vakantie naar Denemarken? Dan bieden de stranden van Zuid-Denemarken dichtbij de Duitse grens uitkomst. Geen bruggen, veerboten of lange autoritten, maar wel een paar typisch Deense topstranden! De stranden van het schiereiland Als zijn heerlijk divers: van kindvriendelijk en ondiep tot steil aflopend en ruiger. Ook bij Aabenraa kun je alle kanten op. Je vind er idyllische stranden omringd door de rust en de natuur, maar ook levendige stranden met meer faciliteiten.

Vakantiebestemmingen in de buurt van de stranden van Zuid-Denemarken

 • Henne Strand en Blåvand zijn populaire badplaatsen langs de westkust met veel accommodaties.
 • Grønninghoved, Hejlsminde en Trelde Næs zijn ideale locaties voor een gezinsvakantie in Denemarken.
 • Een strandvakantie in Funen? Vanuit vakantiegebieden als Bogense, Faaborg en Kerteminde kun je zowel de natuur als de stranden van de ‘tuin van Denemarken’ ervaren.

Lees meer over een vakantie in Zuid-Denemarken

Herfst
vakantie
Al vanaf 249 euro per huis
per week*

LEGOLAND aanbieding 2020
Zuid-Denemarken

 • 2e dag gratis naar LEGOLAND
 • Kids gratis naar Givskud Zoo

Bekijk de aanbieding

Boek nu je vakantie naar Zuid-Denemarken!

De leukste stranden om de hoek

Vakantie in Zuid-Denemarken

Boek nu: vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en campings in de buurt van de stranden van Zuid-Denemarken

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous