Naar Denemarken in de meivakantie? Bezoek de Internationale Vikingenmarkt!

De grootste Vikingmarkt van Noord-Europa in Ribe
(29 april - 5 mei 2019)

Ribe Vikingecenter, Zuid-Denemarken. Foto: VisitDenmark
Vikingmarkt tijdens de Meivakantie in Ribe Vikingecenter. Foto: Ribe Vikingecenter/VisitDenmark

De Internationale Vikingenmarkt in het Ribe VikingeCenter is van 29 april tot en met 5 mei 2019. Ambachtslieden, valkeniers, zwaardvechters, handelaars, allemaal komen ze samen voor een unieke reis terug in de tijd. Reis met ze mee en kom ook naar Zuid-Denemarken in de meivakantie!

Vikingevenement van het jaar

Tijdens de Internationale Vikingenmarkt ontmoeten de allergrootste Vikingliefhebbers elkaar in het Ribe Vikingencenter. Maanden van te voren staan amateur-Vikingen al in de rij om onderdeel te mogen zijn van dit enorme openluchtspektakel. Alleen de allerbeste Vikingen worden namelijk gecast voor het bijzondere schouwspel van spectaculaire zwaardgevechten, bedrijvige werkplaatsen en rumoerige marktpleinen. Als bezoeker kijk je niet alleen je ogen uit, je mag ook van alles zelf uitproberen en ervaren. Zo kun je de IJslandse paarden aaien, mooie munten slaan, een lesje boogschieten doen of een Vikingbrood bakken boven het kampvuur. En… (leren) vechten met Vikingen in Ribe Vikingecenter!

Ribe Vikingecenter, Zuid-Denemarken. Foto: VisitDenmark
Vikinggevechten tijdens de Vikingmarkt in Ribe Vikingecenter in de Meivakantie. Foto: Ribe Vikingecenter/VisitDenmark

Locatie: ‘Vikinghoofdstad’ Ribe

De locatie van de internationale Vikingenmarkt is bepaald niet toevallig gekozen. Ook zo’n 1300 jaar geleden was de oever van de Riberivier dé ontmoetingsplek voor Vikingen. En nu? Ribe anno 2019 is een sfeervolle Middeleeuwse stad op ideale afstand van Nederland (zo’n 570 km vanaf Utrecht), LEGOLAND (zo’n 60 km) en populaire vakantieparken als Ribe Byferie Resort en Skærbæk Ferieby. Een ideale locatie, dus, tijdens een gezinsvakantie in Denemarken.

Naar Zuid-Denemarken in de meivakantie

Naar Zuid-Denemarken in de meivakantie is sowieso geen gek idee. Terwijl de zon al lekker schijnt en de attracties weer ontwaken uit hun winterslaap, laat het hoogseizoen (en de bijbehorende overnachtingsprijzen!) nog even op zich wachten. Ook het virtuele Vikingwereld bij Jelling, het Vikingmuseum bij Ladby en het Ribe Viking Museum zijn al geopend tijdens de meivakantie.

Ook naar de Vikingmarkt van Ribe in de meivakantie? Zuid-Denemarken is de ideale vakantieplek, je vindt de ruimste keus hier op Dansk.nl