Met de hond op vakantie in Denemarken: handige weetjes

De beste tips voor een vakantie met hond in Denemarken

Met de hond op het strand in Denemarken. Foto: Mette Johnsen / VisitDenmark
Met de hond op het strand in Denemarken. Foto: Mette Johnsen / VisitDenmark

Van hondenbars tot hondenbossen: Denemarken is een topbestemming voor een vakantie met het HELE gezin. Van plan om met je hond op vakantie naar Denemarken te gaan? Wij zetten een aantal handige weetjes voor je op een rij.

1. De hond mee naar het strand? Geen probleem!

Honden zijn altijd welkom op het strand in Denemarken. Vooral de gigantisch brede stranden langs de Westkust zijn paradijsjes voor energieke viervoeters. Let wel op het jaargetijde. Ga je namelijk tussen 1 april tot en met eind september op vakantie in Denemarken, dan moet je je hond aanlijnen op het strand.

Meer weten? Check ook onze blog met tips over viervoeter-vriendelijke bestemmingen in Denemarken!

Met de hond in Denemarken. Foto: Niclas Jessen / VisitDenmark
Met de hond de Deense natuur in. Foto: Niclas Jessen / VisitDenmark

2. De Deense natuur in met je hond

Een van de Nationale Parken van Denemarken bezoeken samen met je hond? Zolang je jouw hond aangelijnd houdt, is dat helemaal prima. Vraag bij je accommodatie of lokale toeristenbureau bovendien even naar het dichtstbijzijnde hondenbos (‘hundeskov’). Deze speciale hondenparken vind je inmiddels door het hele land.

3. Eilandhoppen in Denemarken met je hond

Ook eilandhoppen met je hond in Denemarken is simpel. Met uitzondering van de piepkleine eilandjes Christiansø en Livø, zijn honden op alle eilanden toegestaan. Veel (grotere) veerboten hebben bovendien speciale huisdiervriendelijke zitgedeeltes. Daarmee is zo’n overtocht een prima gelegenheid om de eh… poten te strekken na een autorit.

Vakantie met de hond in Denemarken. Foto: Niclas Jessen / VisitDenmark
Vakantiehuisvakantie met hond in Denemarken. Foto: Niclas Jessen / VisitDenmark

4. Dagje uit tijdens je gezinsvakantie in Denemarken

Wat doe je met de hond op vakantie in Denemarken als je een pretpark of andere attractie wilt bezoeken? In de vakantiehuizen mag je jouw hond namelijk niet alleen achterlaten. Gelukkig hebben ze daar bij grotere pretparken als LEGOLAND en Fårup Sommerland aan gedacht. Honden zijn daar – aangelijnd – van harte welkom. Voor hondenzakjes, drinkbakken en speciale prullenbakken is gezorgd. Bij Safaripark Givskud Zoo hebben ze zelfs een hondenoppas zodat je óók kunt genieten van de gedeeltes waar je hond niet mee mag (de gedeeltes waar je tussen de dieren loopt). Ideaal!

Ook naar Denemarken op vakantie met je hond? Check onze huisdiervriendelijke vakantiehuizen op Dansk.nl.

Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous