Vakantie in Denemarken met hond: 3 tips

Wat moét je weten voor jouw vakantie met je viervoeter?

Met de hond naar Denemarken. Foto: Niclas Jessen/VisitDenmark
Met de hond naar Denemarken. Foto: Niclas Jessen / VisitDenmark

Denemarken is populair onder hondeneigenaren. Niet alleen vind je er heel veel fijne stranden en natuurgebieden, de Denen verwelkomen honden over het algemeen met open armen. Met de hond op vakantie in Denemarken? Hierbij drie tips.

1. Met je hond op vakantie in Denemarken – check de regels

Net als in de rest van de EU, gelden er een aantal regels voor vakantievierende honden. Zo moeten ze een ID-chip hebben, een Europees huisdierenpaspoort en een geldige rabiës-inenting hebben. Neem dus contact op met je dierenarts voor vertrek.

2. Ga voor een bestemming dichtbij huis

Het leukste aan met je hond op vakantie in Denemarken? Dat het zo lekker bereikbaar is! Want of je nou gaat voor een van die heerlijk brede stranden van Zuid-Denemarken of voor de Krijtrotsen en andere natuurschatten van de Oost-Deense eilanden, erg lang ben je niet onderweg. Een paar leuke opties:

  • Populaire Zuid-Deense kustplaatsjes als Hejlsminde en Blåvand liggen slechts zo’n 650 tot 750 kilometer vanaf Utrecht. Beide bestemmingen hebben een gevarieerd aanbod van vakantiehuizen waar honden zijn toegestaan.
  • Op het eiland Rømø (zo’n 680 km vanaf Utrecht) vind je niet alleen een paar van de mooiste stranden van het land, maar ook meerdere hundeskovs. Deze ‘hondenbossen’ vind je verspreid over heel Denemarken en zijn speciaal ingericht voor honden. Er zijn vaak hindernisbanen, drinkbakken en allerlei andere faciliteiten.
  • Bij veel vakantiehuizen van Feriepartner Møn zijn honden van harte welkom. Het groene Møn is onderdeel van de Oost-Deense eilanden en prima te bereiken vanaf Nederland. Je pakt simpelweg de veerboot vanaf het Duitse Puttgarden en je staat binnen no time op Deense bodem.

Meer weten? Check ook onze blog met handige weetjes voor vakanties in Denemarken met je hond!

3. Boek een viervoeter-vriendelijk hotel of vakantiehuis

Omdat veel Denen minstens zo gek zijn op hun viervoeter als jij, zijn honden in veel vakantiehuizen van harte welkom. In populaire vakantiegebieden als Bork Havn en Henne Strand vind je een enorm aanbod van vakantiehuizen waar huisdieren zijn toegestaan. Ook in veel hotels is het geen enkel probleem om je hond mee te nemen. Een van onze favorieten is Hotel 6400 in Sønderborg. Niet alleen ligt er een hondenbos om de hoek, het is sowieso een heerlijke omgeving om samen te wandelen en te relaxen.

Naar Denemarken met je hond? Check Dansk.nl voor het grootste aanbod huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Denemarken!