Nieuw: Camp Adventure opent Sjælland’s hoogste observatietoren

Het klim-en natuurpark op de Oost-Deense eilanden heeft daarmee in één klap het allerbeste uitzicht van heel Sjælland.

Camp Adventure op de Oost-Deense eilanden in Denemarken. Foto: Camp Adventure / EFFEKT Arkitekter
Camp Adventure. Foto: Camp Adventure / EFFEKT Arkitekter

Natuurliefhebbers en avonturiers opgelet! Vanaf zondag 31 maart heeft Denemarken er een nieuwe topattractie bij. Dan opent namelijk de gloednieuwe observatietoren van Camp Adventure Park. Het klim-en natuurpark op de Oost-Deense eilanden heeft daarmee in één klap het allerbeste uitzicht van heel Sjælland.

De hoogte in op de Oost-Deense Eilanden

Met alle bijzondere natuurbelevenissen waren de Oost-Deense eilanden natuurlijk altijd al voorzien van heel veel moois. Het gerenommeerde architectenbureau Effekt vond echter dat er best plek was voor nóg meer spektakel. In de vorm van de allerhoogste observatietoren van Sjælland, bijvoorbeeld!

Het resultaat? Een 45 meter hoge klimsensatie in de bossen bij Haslev, zo’n 65 kilometer ten zuiden van Kopenhagen. Aanstaande zondag 31 maart wordt de Toren van Camp Adventure Park feestelijk geopend.

Eiffeltoren meets zandloper

De slim uitgedachte constructie – die lijkt op een gigantische zandloper – heeft alles in huis om één van de meest iconische torens van Sjælland te worden. Al ruim voordat de Toren van Camp Adventure goed en wel open is, sleepte het al meerdere architectuurprijzen in de wacht. Tegelijkertijd is tocht naar de top een bijzondere ervaring voor het hele gezin. Via een 900 meter lange steiger wandel je met gemak een weg naar het spectaculaire observatiedek. Hoe goed of slecht ter been je ook bent.

Klimmen bij Camp Adventure

Het belevenispark van Camp Adventure is het grootste klimbos van het land en ligt in de bossen van Gisselfeld, een gebied vol stokoude bomen, kronkelende riviertjes, meren en drasland. Behalve de spectaculaire Toren, vind je bij Camp Adventure nóg 10 klimparcoursen voor alle leeftijden. Benieuwd geworden? Check de openingstijden en boek je ticket via de website van Camp Adventure.

Ook genieten van het uitzicht van de Camp Adventure toren? Boek dan een vakantie naar de Oost-Deense eilanden via Dansk.nl. Check onze reisaanbieding hier